MotoNews.pl

Czy ktos z naszych posluguje sie biegle rosyjskim

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytam bo tata znalazl fajna strone o daewoo oto jej adres http://www.daewoo-faq.auto.ru jest na niej wiele bardzo przydatnych informacji na temat daewoo jak ktos moze to niech sprawdzi co tam nasi wschodni sasiedzi pisza

To zdjęcie jest fajne.

Moze tak bedzie latwiej?

Zdjęcie jest zajebiste!!! Typowa Rosja!
A tak a propos, to wczoraj wróciłem z Brześcia, z Białorusi. Pomijając dość oczywisty fakt, że mój Espero był tam najczystrzym samochodem , to inną Esperynkę na białoruskich numerach widziałem tylko jedną, ale za to 2 razy.

Mój bracik ma /a napewno miał/ rosyjski /również ten techniczny/ opanowany do perfekcji!!...skubany doszedł do takiego poziomu,że myślał po rosyjsku!! /od językoznawców wiem,że to ponoć najwyższy stopień "wtajemniczenia" czyli znajomości języka /.Teraz jest na urlopiku ale jak wróci to go podręczę

dzieki za link

Jeżeli chodzi o rosyjski znam jedno zdanie : "Poslje użina my igrali w szachmaty"

hihi to esperko zarejestrowane jest w samej moskwie patrz wyznacznik ostatnie dwie cyfry 99 moze byc jeszcze 90 70 lub 79
a przy okazji poczytam potlumacze moze cos i fajnego pisza

Cytat:
Jeżeli chodzi o rosyjski znam jedno zdanie : "Poslje użina my igrali w szachmaty"

a ja znam dwa inne :
"Papa doma, da papa doma" i
"Nu pagadi zajac" - wersje fonetyczne

co do zdjęcia to niezłą imprę sobie zrobili

Raz,dwa,tri,cziatyrie,piat,
Wyszedł zajczik paguliat.
Druh achotnik wybiegajet,
W rzopu zajczika strieliajet.
Pif,paf, ojojoj!
Umierajet zajczik moj!