Od czego ta ładna, zaślepiona wtyczka pod maską 18TD "94?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wisi sobie ta wtyczka wisi aż w końcu postanowiłem się jej przyjżeć.
Pomożecie?

Z góry dziekuję.

wyglada jak zlacze diagnostyczne, do ktorego mozna podlaczyc diode LED i zczytac bledy.... tylko ja nie wiem czy te zlacza wystepowaly w dieslu

100% to jest złącze diagnostyczne...mam takie samo jak na zdjeciu i z tą samą zaślepką

Trzy kabelki i całe złącze diagnostyczne?

Nigdy tego nie robiłem ale wierze.
Dzieki bardzo.

W okolicy silnika wycieraczek jest okrągła wtyczka z wszystkimi (ok dziesięć) kabelkami do silnika - myślałem, że to jest złącze diagnostyczne.

nie wiem jak w dieslu ,ale w wersji benzynowej tak wygląda złącze "diagnostyczne" ,DoktorB ostatnio mnie zadziwiasz jeszcze niedawno miałeś odpowiedż na każde pytanie ,a teraz sam zakładasz posty z banalnymi pytaniami...

Cytat:
2008-01-12 19:55:36, falcon0 pisze:
100% to jest złącze diagnostyczne...mam takie samo jak na zdjeciu i z tą samą zaślepką

A ja nie jestem taki pewny, za dużo tam niebieskiego na przewodach.

Cytat:
2008-01-12 21:32:40, kamil76 pisze:
,DoktorB ostatnio mnie zadziwiasz jeszcze niedawno miałeś odpowiedż na każde pytanie ,a teraz sam zakładasz posty z banalnymi pytaniami...

Widzisz, tak to już jest, że żeby móc odpowiedzieć trzeba wcześniej zapytać.

Cytat:

Widzisz, tak to już jest, że żeby móc odpowiedzieć trzeba wcześniej zapytać.

...jednym słowem człowiek sie uczy całe życie...

Cytat:
2008-01-12 21:13:48, DoktorB pisze:
Trzy kabelki i całe złącze diagnostyczne? Nigdy tego nie robiłem ale wierze. Dzieki bardzo.

to jakbys chcial sprobowac to tu masz instrukcje INSTRUKCJA

Cytat:
2008-01-13 11:14:20, edmund47 pisze:
to jakbys chcial sprobowac to tu masz instrukcje INSTRUKCJA

Ciekawe, ciekawe, dzieki.

Złącze diagnostyczne dla układu ABS jeśli jest, zdarzało się że instalka była pomimo braku układu.

Cytat:
2008-01-14 11:53:58, Kris75 pisze:
Złącze diagnostyczne dla układu ABS jeśli jest, zdarzało się że instalka była pomimo braku układu.

Nie, nie ma ABS-u ani instalacji więc raczej to nie to ale dzieki za ciekawą informację.