| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2008-01-15 16:40:35 rozrusznik? |
Cameel Ford Mondeo MK2 kombi Warszawa Ursynów | 2008-01-15 16:47:25 Miałem tak, a do tego gasł sam w czasie jazdy. Pomogła wymiana cewki impulsatora. Koszt ok. 20-25 zł |
Outcast Bmw 528i E39 Różyny | 2008-01-15 17:01:57 po przeczytaniu tematu pierwsze co pomyslalem ze espero samo potrafi sie odpalic np. w garazu bez twojej wiedzy - a to juz bylby fenomen |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-01-15 17:08:03
Sądząc po Twojej wypowiedzi to nie jesteś pewny co mamy na myśli ....pisząc cewka .... ...bo niby dlaczego "ta razem z kopułką"
My mówimy o TYM :
a Ty? [ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2008-01-15 17:16:33 ] |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-01-15 19:29:33 cewka znajduje się w środku kopułki, jeśli chcesz ją sam wymieniać to poczytaj o tym na forum, bo łatwo możesz zniszczyć aparat zapłonowy.
Ja podejrzewałbym również immobilizer... NIe grzebałeś czasem przy stacyjce? |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2008-01-15 19:32:10 Ja bym sprawdził też główny przewód masowy.
Może się gdzie obluzował... Pzdr. |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2008-01-15 19:55:10 Przy stacyjce nic nie grzebałem. Nie wiem, który przewód jest główny. ale mam zrobioną dodatkową masę z silnika. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-01-15 19:59:25 a nie masz jakiegoś alarmu?
spróbuj również odpalić auto drugim kluczykiem |
Nerwica Klubowy Weteran Ford Mondeo ST220 Warszawa | 2008-01-15 20:24:21 Może źle się obchodzileś z tą pompą tj. jeździłeś poniżej krytycznego poziomu beznzyny, czyli 1/4 baku..Co do pompy
A co do gaśnięcia, to jest dość zimno, może za krótko rozgrzewasz Esperolota..Miałem tak raz.. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-01-15 22:42:49
że jak ??
w środku kopułki to znajdywajom siem styki poszczególnych cylinderów i może jesio grafitowy trzpień na sprężynce... na pewno nie ta cewka...
(ja wiem że Ty Robert ..wiesz
...Ale ebyś to jeszcze poprawnie określił a nie kopułkę z mózgu daewooespero robił ... ...tym bardziej, że jak widzę, zaraz rozkopie całą instalację zamiast szarpnąć się na te 20 zł i zacząć od 100% eliminacji tej , jakże typowej przecie bolączki...
Widzę w nim kandydata na kolejną Nerwicę ... ...wezwie na pomoc doświadczonych Kolegów z forum...a zrobi po swojemu...( potem się będzie żalił ile to kasy musiał wydać..i ile rzeczy po drodze mu się wyjarało )[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2008-01-15 22:47:26 ] |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2008-01-15 22:52:21 Czyli dokładnie gdzie się znajduje? Na razie nic jeszcze instalacja trzymie się w całości.
Aha. Jeżeli to było do mnie z tym żaleniem się, to jeżeli sam coś spartolę to na nikogo winy zwalać nie będę
Serdeczne Pozdrowienia |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-01-15 23:07:37
w WYSZUKIWARCE...(już Ci przecie Robert napisał.. )...serio warto poczytać o tym
żeby nie było...ta cewka jest wewnątrz aparatu zapłonowego..jak ściągniesz kopułkę i palec ..to pod "podstawą" palca ...tą z "odśrodkowymi ciężarkami" ją widać ..(jeśli nikt nie zmieniał to gwarantuję że izolacja z cewki przeszła już do historii...i...czas najwyższy ją wymienić!) W tym celu trzeba wymontować (przed demontażem warto oznaczyć położenie) i rozebrać aparat zapłonowy !......odbezpieczyć trzeba kółko zębate napędu (sworzeń +sprężynka) ...musi wyjść cała oś aparatu ...razem z "ciężarkami"... i ma spokojny dostęp ..
Przy montażu tylko nowy oring...no może odrobina dobrego silikonu...zmontować ale i tak...daj to komuś co już to robił ...będzie znacznie bezpieczniej
Powodzenia |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2008-01-16 00:48:35
czyli jednak w kopułce (w zasadzie cały aparat zapłonowy mieści się w samej kopułce)
![]() |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-01-16 07:42:39
Tylko, żeby Ci się nie śniło "wyjmować" tą cewkę "od przodu" poprzez zdjęcie takiego kółka magnetycznego...... Jak tak zrobisz to już możesz kupować ....cały plecak biletów na autobus..... Poszukaj w wyszukiwarce. Tam technika wymiany w/w cewki była opisywana. ![]() A tak dla wtajemniczonych.... Tą moją cewkę wymieniałem w maju ub. roku. Wówczas ...ta wtyczka konektorkowa przy kabelkach podłączeniowych była biała - teraz jest żółta. Widać co potrafi z materiałem zrobić temperatura |