MotoNews.pl

Flokowanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy można kupić coś takiego jak materiał do flokowania w sprayu?

Czy ktoś z was flokował sobie deskę rozdzielczą?

klik

no właśnie, a jezeli nie w sprayu to gdzie mozna dostać normalny materiał? troszke szukałem ale niestety nic z tego nie wyszło a mitsubishi stoi właśnie na spawaniu klatki i mógłbym przy okazji ogarnąć to wszystko. takze jak macie jakies strony www z materiałami gdzie można kupić lub jakieś adresy to zapodajcie.

hjakije mitashubishi ?

Pewnie evo XI

colt 1.6 16v

poka fotki

proponuje www.je-st.com na pewno bedzie taniej nawet z wysylka kurierem.

ok a jak ogólnie wygląda proces flokowania?
obiło mi sie o uszy że to normalny materiał tak jakby i podgrzewając go nanosi sie na dany element. prawda to?

flokowanie z tego co sie orientuje odbywa sie tak

dany przedmiot do flokowania podpina si edo maszyny elektrostatycznej ( chyba takiego samego rodzaju jak do malowania proszkowego )

pokrywa klejem w spreju i sypie sie na to "wloknine" ona ustawia sie dzieki temu w jednym kierunku i to chyba tyle

o ile sie nie myle

mniej wiecej tak to wyglada, tylko klej chyba nie jest w spraju tylko naklada sie go normalnie pedzlem, a flock nie nasypuje sie na to tylko natryskuje z takiej maszynki ktora wystrzeliwuje flock juz odpowiednio ustawiony pionowo - wlasnie elektrostatyka tak dziala.

flock sie kladzie metodą natryskową.
mozna sobie wybierac dlugosc wlosa, jego gestosc i kolor.
fajnie to wyglada tylko minusy tez ma bo lapie kurz i w miejscach gdzie chodzi reka tudzież łokiec lubi sie wycierac.
ja flockowalem cala deske rozdzielcza i boczki drzwi ale tylko czesciowo bo wlasnie tam jak jest podlokietnik zrezygnowalem..

a i teraz jak sie czysci wloski to zawsze cosik tam wychodzi ze szczotką

odgrzebie kotlecika, w sam raz bo pora obiadowa

Ma ktoś flok na desce i używa tego przez kilka lat, chodzi mi głównie o trwałość, nie chciał bym co 2 lata robić na nowo. Tak właśnie myślę czy nie zrobić do 127 sobie deski puki wszystko jeszcze nie jest zamontowane. Jak jest z utrzymaniem tego w czystości bo na pewno będzie czarna, wiec kurz itp rzeczy będzie widać dość szybko

Do jazdy na codzien nie polecam czarnego flocku.Bardzo widac wszystko.

Polecam flock szaro grafitowy.Nie trzeba czyscic co 2 dni.

Mam taki mały patencik na ten kolor