Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() krzysiek_dz Daewoo Espero Nisko | 2008-01-17 09:07:39 chcialem sie dowiedziec czy jest w espero jakas regulacja zamka dzieki ktorej moje przednie drzwi zaczelyby sie porzadnie i lekko zamykac tak jak te z tylu, bo na chwile obecna zamkniecie drzwi za pierwszym razem to przypadek 1/10 albo i lepiej a czasami trzeba zdrowo pierd... zeby zaskoczyly, a moze trzeba wymienic caly zamek? |
![]() tommi-j Renault małopolska | 2008-01-17 22:08:18
Na 90% trzeba ten bolec przesunąć trochę do dołu. Na pewno drzwi opadły na zawiasach i stąd problemy z zamykaniem. |
![]() tommi-j Renault małopolska | 2008-01-17 22:08:48
Na 90% trzeba ten bolec przesunąć trochę do dołu. Na pewno drzwi opadły na zawiasach i stąd problemy z zamykaniem. |
![]() krzysiek_dz Daewoo Espero Nisko | 2008-01-18 08:35:23 czyli generalnie jest jak w mojej starej skodzie ![]() |
![]() tommi-j Renault małopolska | 2008-01-18 09:01:21
Dzięki "Pomysłowości" koreańskich konstruktorów i ich "Super stali" wszyscy tak mamy ![]() Dopiero przy konstruowaniu Lanosa, Nubiry i późniejszych wynalazków, poszli po rozum do głowy i zastosowali wymienne oraz lepszej jakości zawiasy. |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-01-18 11:43:29
Fakt,w nubirze zawiasy mają zupełnie inną konstrukcję i co najważniejsze są jak część zamienna i można je odkręcić od drzwi i nadwozia kluczem 14 ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-01-19 00:17:19 Ale w Esperaku można przecie wymienić bolce zawiasów....(pasują oplowskie) ..śmieszny koszt ...aaa....
BAAARDZO pomaga ![]() ![]() ![]() ![]() a potem można ...regulować zamek ![]() |
![]() robertkaluza Klubowy Weteran Daewoo Espero 1.8 LP ... Tychy | 2008-01-19 00:43:38
a niewprawna ręka mechanika-amatora da rade? ![]() Pozdr. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2008-01-19 00:58:10
pewnie tak...(Tomek M. to kiedyś kiedyś szeroko opisywał ...ale to ...w wydaniu amatorksim...dosłownie katorżnicza robota !) ..nie polecam.. |
![]() rafalko Espero 1.5 16v + Ave ... Wrocław | 2008-01-19 22:41:52
Ja to robilem pod blokiem - robota na jakąś godzinke w jednego ludzia - bo trzeba sobie podeprzeć drzwi na jakiejś odpowiednio wysokiej skrzynce - tak zeby na zawiasach nie bylo zbyt duzego obciazenia i bolce ładnie schodzily. Ja wybijałem różnymi pałąkami - generalnie ciezko - pozniej wykręcałem takimi fajnymi szczypacami owinietymi szmatą zeby lakieru na okolo nie zdrapac. Przy dobrym wybijaku byłoby szybciej i zgrabniej... U mnie wymiana w drzwiach kierowcy zmienila drzwi nie do poznania - przede wszystkim nie strzelają w jezdzie i zamykają się delikatnie ![]() |
![]() krzysiek_dz Daewoo Espero Nisko | 2008-01-21 16:58:42 regulacja dala oczekiwane efekty, nalezalo bolec przesunac w dol i drzwi zamykaja sie idealnie, z tymze bede musial to poprawic bo jest za duza szpara miedzy drzwiami a uszczelką i troszkie podwiewa podczas jazdy ![]() |