Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fenkszu Toyota Corolla Kościerzyce | 2008-01-18 08:06:42 Wymieniam, bo taką usłyszałem diagnozę w zakładzie specjalizującym się w japońskich autach we Wrocławiu.
Utrata mocy, metaliczny pogłos pracy silnika, szególnie przy zimnym silniku znacznie głośniejsza jego praca. Za wymianę z robocizną krzykneli 2500 PLN.... Chyba trochę duża.... |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-18 13:30:15
Tzn ze nalezy wymienic wszystko czyli rozrzad kpl (kolo vvti lancuch napinacz) a takze zawor sterujacy OCV w glowicy-nie zapomniec. Do yarisa koszt czesci to okolo 1600zl w serwisie a wiec pewnosc ze sa oryginalne do Corolli pewnie tez cos kolo tego. Zapytaj o wymiane w serwisie,albo wejdz na strone Toyota Katowice M.G.Centrum cennik uslug i sprawdz dokladnie. To zbyt powazna naprawa aby zlecac ja warsztatowi,ktory nie daje gwarancji na nic a cena prawdopodobnie jest porownywalna do serwisowej. Jest jeszcze aspekt autentycznosci czesci ,bo jaka masz gwarancje ze warsztat nie zalozy taniej podroby a skasuje za oryginal. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
chubabuba Kobylka | 2008-01-18 15:06:21 Przepraszam, a jaki kolega ma przebieg w tej Corolce, ze chce wymieniac?
Ja mam identyczną...tez z 2000r, VVTi, 97KM |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-18 17:46:02
Przebieg niema znaczenia VVTI padaly czasem nawet po 15000,a czasem po 150000 bylo ok. Pytanie czy napewno dobrze to zdiagnozowali? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
fenkszu Toyota Corolla Kościerzyce | 2008-01-21 07:59:47 Przebieg w Corolli mam 136 000 km.
Jednak czy jest to przebeg oryginalny? nie daję głowy ;[ |
fenkszu Toyota Corolla Kościerzyce | 2008-01-24 08:01:52 Koszt wymiany rozrządu przez serwis TOYOTA KATOWICE
M.G. Centrum to 3 014 PLN. Szczegółowe rozbicie ceny: Łańcuch 531 Napinacz 148 Ślizg 136 Ślizg 94 Koło 141 Koło 805 Koło 64 Razem części 1 920 Wymiana 1 094 Razem 3 014 ![]() |
![]() Plumoza TOYOTA DRIVER Toyota Carina II CT150 Łódź | 2008-01-24 08:28:21 [quote]
2008-01-24 08:01:52, fenkszu pisze: Koszt wymiany rozrządu przez serwis TOYOTA KATOWICE M.G. Centrum to 3 014 PLN. ![]() [ wiadomość edytowana przez: Plumoza dnia 2008-01-24 08:29:08 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-24 12:56:40
Twoim zdaniem to duzo??? Jakas psia buda naprawiajaca japonce zaoferowala to za 2500. To jak myslisz zeszli z robocizny,czy np nie wymienia slizgow,albo lancuch zaloza nieoryginalny,i kto to sprawdzi...ale taniej bedzie o glupie 500 zl,a jak za pol roku cos sie rozleci to jaka ci dadza gwarancje i na co?? Serwis to serwis placisz i mozesz wymagac. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-24 13:07:31 Pare razy juz sie zdarzylo ze po wymianie nie dzialal VVTi,bo byl nowy ale wadliwy.Samochodu nawet nie wydalismy klientowi,tylko robota od nowa czesci sprowadzone na awarie i wymiana.
Spruboj sie teraz chandryczyc z takim warsztatem co ' tez robi japonce 'to ci powiedza ze miales syf w silniku i sie zapchalo ,bo przeciez niemozliwe zeby nowe nie dzialalo. Ja jestem zdania ze trzeba sobie takie auta kupowac zeby bylo czlowieka stac na Serwis,a nie jeczec i jezdzic po warsztatach,to jest dobre ze starymi prostymi modelami przed 2000r. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() Plumoza TOYOTA DRIVER Toyota Carina II CT150 Łódź | 2008-01-24 16:01:45
|
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2008-01-24 17:50:59 To spora kwota zwłaszcza że to nie jest przecież jakiś tam drogi model . A powszechnie się twierdzi że łańcuch rozrządu powinien wytrzymać co najmniej 200 kkm a nawet że nie jest do zajechania ? Znajomy ma w fordzie prawie dobija 200 kkm i powiedział że długo jeszcze mu pochodzi. Pozdro. [ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2008-01-24 17:59:11 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-24 20:12:04
Po pierwsze potwierdz u innego mechanika czy to napewno rozrzad jest powodem,a jezeli tak to niestety trzeba wyrzygac. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2008-01-24 20:36:11 Po raz kolejny dziękuję za nową Toyotę ![]() A Bigelektrona proszę o używanie normalnego słownictwa, i nie przejaskrawiania pewnych faktów. Świat nie dzieli się na "wspaniałe ASO" i "psie budy", tylko na mechaników dobrych i złych. Tak samo ASO potrafi spieprzyć najprostszą naprawę, jak i przysłowiowy "pan Kazio". Dlatego proszę o spuszczenie z tonu, i przeczytanie własnego posta 2x przed kliknięciem "wyślij". pzdr |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2008-01-24 22:11:41
Prawde rzekles ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
![]() kapkar corolla 1,6 vvti lif ... małopolska | 2008-01-25 10:17:55 no u mnie prawie 300 tys i odpukać chodzi jak trzeba... |