Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mibhell BMW Head Moderator E36 320iT www.silesiaparts.pl | 2008-01-18 08:10:59 co do 300zł na audio to nie za wiele..
co do jednostki sterujacej to od niej samej wiele zalezy zeby nie powiedziec ze najwiecej.. co do MP3 to np taki wynalazek ale fajerwerkó sie nie spodziewaj ![]() pzdr |
![]() TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2008-01-18 09:28:16 Powiem tak, zmiana samych głośników nic Ci nie da tym bardziej mając tylko 300pln na nie. Ja kiedyś kupiłem JBL-e tylko do przodu za 400pln i szczerze mówiąc grały gorzej niż oryginalne głośniki NOKIA więc zmieniłem spowrotem.
Jak chcesz faktycznie poprawić dźwięk to kup sobie lepiej oryginalna jednostkę główna ALPINE CD do E39. Naprawde poprawia jakość dźwięku. Nawet jak ktoś nie jest znawcą to usłyszy różnicę. Ja np zmieniłem z Becker Professional (kaseciak) na Alpine Business (CD) i różnica była wielka. |
![]() elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2008-01-18 15:17:45 w bagażniku mam cos takiego jak cyfrowy dekoder dźwięku, czy da sie przez to pociągnąć wzmacniacz i skrzynie z głośnikiem?? jeśli tak to jak to zrobic?! głośniki w środku są okay jest ich 10 i grają całkiem sympatycznie więc pozostawie je w spokoju ![]() |
![]() TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2008-01-19 10:19:48 Kup sobie lepiej nowe oryginalne głośniki Nokii, napewno zagrają lepiej niż te JBL-e z allegro za 150pln bo jak już pisałem wyzej to nawet takie za 400pln nie grały lepiej. Jeśli faktycznie chcesz już zmieniać na coś lepszego to bardziej polecam HERTZ - naturalnie tez już z wyższej półki w granicach 400pln za komplet.
Elroy, muszę Cię rozczarować bo to co masz w bagażniku to nie cyfrowy dekoder dźwięku tylko zwykły wzmacniacz obsługujący Twoje 10 głośników. To co posiadasz w samochodzie jest juz lepszym nagłośnieniem od standardowedo i gra całkiem przyzwoicie, ale jest jeszcze lepsze DSP (digital sound pakiet) i to nagłośnienie posiada właśnie procesor wzmacniacz w procesorem dźwięku oraz dodatkowo 2 małe suby podwieszone na tylnej półce. Jeśli chcesz u siebie podłączyć wzmacniacz z sub-em to owszem mozesz sygnał wziąść z tego wzmacniacza który masz już w bagażniku, ale bardziej bym polecał zabranie sygnału bezpośrednio z radia. |
![]() elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2008-01-28 23:22:53
![]() |
![]() TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2008-01-30 07:55:10
Nie, taka opcja jest dostępna tylko w DSP więc trzebaby wymienić wzmacniacz na taki z DSP. W Ciebie to nie wystarczy bo IRIS-em nie wysterujesz tego wzmacniacza więc misiałbyś go też wymienić na MID. Napewno prościej będzie dołożyć osobny wzmacniacz do którego sygnał możesz wziąść nawet z tego co masz i puścić go na samego Sub-a. |
![]() elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2008-01-30 18:59:35 taa tylko jeszcze musze znaleźć kogoś kto mi to zrobi, bo myśle byle elektromen mi tego niezałatwi a prędzej coś spiepszy, a sam niedam rady. W sumie mam czas, bo plan dotyczący rozbudowy mojego audio bedzie realizowany w okolicach kwietnia. Tiger81 jak znasz kogoś kto mogłby mi to dobrze zrobić to z góry dzięki za namiary! pozdro. ![]() |
![]() TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2008-01-31 09:00:40 Jeśli chcesz to ja sie mogę tego podjąć. Jeśli nie jesteś za bardzo ograniczony kasą to warto w Twoim przypadku zmienić też głośniki w drzwiach bo wzmacniacz do nich już masz tylko że za głośniki które mają poprawić faktycznie dźwiek trzeba dac w granicach 400-500pln. Cała operacja zajmuje mi ok 15 min na każde drzwi. |
![]() elroy_85 BMW Friend e39 świętochłowice | 2008-01-31 23:02:45 okay, jak już bedzie tak blisko to sie odezwie, dzięki pozdro |