Alarm radar

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam chlopaki mam takie cudo w autku zainstalowane udalo mi sie urucomic alarm w koncu bo byl caly czas nieaktywny i teraz wszystko dziala

i ma w orginale schock sensor zamontowany w srodku w alarmie

a oprocz tego ma chyba tzw radar bo jak zostawie szybe otwarta i wsadze reke to sie wlacza lub jagbym go uzbroil i zostawil radio wlaczone to tak samo

moje pytanie to gdzie sa te czujniki zamontowane jezlei chodzi o alarm ?? jak podchodze do auta na zewnatrz to jak zblizam sie do szyb przednich lewa i prawa to uaktywnaia sie otrzeganie ale kurcze za bardzo to jest czule i ktokolwiek podchodzi to mruga od razu ostrzegawczymi swiatlami ??

wyglada na to ze ma on maly radar w srodku samochodu plus zewnetrzny???

w escorcie masz takie bajery?

no baaaa sie wie tylko nie wiedzialem o tym gdzie najczesciej wkaldaja te czujki ruchu czy radar roznie sie o tym pisze

bo nie iwem gdzie sa bo jest zbyt czuly

Jeśli masz tak, ze załącza się jakiś prealarm już po zbliżeniu sie do auta, to wygląda na czujnik mikrofalowy. Czujniki ultradźwiękowe wiesza sie standardowo na przednich słupkach i wyglądają one jak małe mikrofony. Mikrofala to małe pudełko z regulacją. Montuje się ją w okolicach środka auta, choć tu trudno wyczuć, co wyczyniał montażysta. Zajrzyj może pod plastiki na środkowym tunelu lub nawet pod podsufitkę w okolicach lampki. A jak będziesz miał problem ze zlokalizowaniem czujnika, to pozostaje ci wędrówka po przewodach.