Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-01-20 15:28:59 Porządnie, na podnośniku lub kanale? ![]() |
abigaz LOB MEMBER Peugeot 508 kombi Gdańsk | 2008-01-21 09:50:00
Na Trakcie Św. Wojciecha po lewej stronie przed Orlenem na wys. wjazdu na Górną Orunię.Tam myją auta i silniki. |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2008-01-21 10:34:40 trzeba było kupić zgrzewkę browara i wpaść w sobote do mnie do pracy to byś sobie umył gorącą wodą z karchera. teraz to po zawodach bo szef z urlopu wrócił. |
![]() jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-01-21 14:15:35
Chyba byłem u nich kiedyś, maja stara maszyne która się ciagle zacina, zdzierają a auto wyjeżdża całe w pianie.. i nie zauważyłem sprzętu do porządnego umycia silnika. Chyba że mówimy o innym miejscu. Może tam podjadę dziś przy okazji zapytać... ale teraz już auto u mechanika, zobaczymy jak mu pójdzie i czyszczeniem silnika... |
![]() jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-01-21 14:16:37
Gorąca woda to trochę za mało niestety ale dzięki ![]() |
![]() jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-01-21 23:53:28
Psiukali mi tym z karchera ... ale od góry. Efekt - pod maską czysto a zaglądając "od strony asfaltu" wygląda jak po eksplozji szybu naftowego. Gdzieś mi leci (lub leciał) olej i trzeba teraz zrobić porządek z tym... Trochę syfu zleciało i owszem ale jeszcze wiele do zrobienia...
Nie mam ani czasu ani możliwości, takie życie... |
![]() katanos LOB SYMPATYK MV6 Góra Kalwaria | 2008-01-22 11:28:31 Przy myciu silnika nie powinno się używac wody pod ciśnieniem, tylko w gre wchodzi dobry preparat rozpuszczający syf z oleju (tego przepalonego też) i po pewnym czasie działania preparatu spłukac wodą z jakiegoś pojemnika.
Strumień z karchera niczczy uszczelki i wciska wodę do wszystkich możliwych zlączek elektrycznych. Mojego znajomego kosztowało takie mycie tydzień urlopu bo auto musiało przejsc suszenie instalacjii. Najlepiej to szczoteczka do zębów i ogień ![]() |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2008-01-23 17:14:36 polecam ze środków dotykowych RM 31 http://www.anzasklep.pl/rm-karcher/karcher-rm-31-10l/ lub bezdotykowych Dimer http://www.anzasklep.pl/srodki-czystosci/atas/atas-dimer/ są dostępne tez w 2 kg opakowaniach |
![]() jorgi LOB NET MEMBER Omega B X20XEV + Fia ... Gdańsk | 2008-01-24 22:44:07
Gdybym miał tak podejść do czyszczenia silnika to przy okazji walnąłbym wszystkie elementy metalowe miedzią albo chromem ![]() Widziałem wczoraj trójkołowca którego budowali jacyś nawiedzeni amerykanie, prawie wszystkie elementy silnika pokryte były miedzią... Cuuuudooooo ![]() |