MotoNews.pl
8 [126] Zamiana deski rozdzielczej (204499/0)

[126] Zamiana deski rozdzielczej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako że od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu Malucha 87' i wziąłem się za jego upiekszanie... Przede wszystkim chodziło mi o to aby go upodobnic do starszych modeli.

Doszedłem do takiego stanu i dalej nie zdążyłem bo mi go ukradli
Ale znalazłem go w lesie i teraz chce go wskrzesic i stąd moje pytanie.

Czy da się i czy jest to trudne aby zamienic deskę w moim maluchu (ta nowsza) jak na zdjęciu do tej ze starszych modeli zdj. nr1???

[ wiadomość edytowana przez: And1 dnia 2008-01-22 18:10:28 ]

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2008-02-01 11:11:05 ]

musisz przespawac panel caly pod deska na model ktory cie interesuje

Nie dobrze... Myślałem że da się to zrobic mniejszym kosztem. To znaczy zdjąc starą deskę i wsadzic tą nową (starą) bez cięcia i takich...

A tak chciałem zamontowac sobie kapliczkę

Bartong dobrze pisze...ja to samo w swoim robilem...muszisz cala blache wyciac i przespawac...chyba ze chcesz sie z tym bawic ale szkoda zachodu...

Pozdro

To napiszcie mi czy to trzeba by tylko tą białą częśc przespawac czy tą na dole też??

Zalezy czy chcesz miec tylko kapliczke czy tez te wszystkie przeloaczniki ze starego typu. Ja u siebie przespawalem tylko blache pod licznikiem zeby wstawic kapliczke i wiele roboty nie ma

Wydaję mi się że zapożyczenie kapliczki pociągnęło by za sobą też montaż tych przycisków po prawej stronie. Awaryjne, mijania...

tu masz line do fotki jak połączyc kabelki: ja zrobiłem wg tego i działa wszystko pięknie. no i trzeba mieć pomysł gdzie umiescic przełączniki swiatła, awaryjki itd.
kable st/fl

Cichy dobrze gada - wystarczy dorobic przejsciowke z mocowan duzego licznika na kapiliczke i przymocowac do istniejacych blach. Pytanie tylko po co? Wiekszosc ludzi robi w druga strne. Chyba ze to zyciowy cel

Zuraw chyba masz kobiece dlonie Moje sa calkeim normalnych rozmiarow i przy szerokim liczniku i probie szybkiego krecenia kolkiem po prostu zachaczalem palcami i te przelaczniki

A poza tym wyglad kapliczki jest nieporownywalnie lepszy od wygladu telewizora

ale może wczesniej bardziej intensywnie się zastanów czy aby napewno ma to sens, chodzi o postarzanie samochodu. Może lepiej zrób pełno wartościowego FL'a.

idz na jakis szrot wytnij diaxem duza czesc blachy z ST potem wspwaj dopasuj do fl i po robocie nie trzeba calosci blachy wymieniac jak i tak nie bedzie widoczna robocizna spod tapicerki

blacha pod kaplice i pod "telewizor" ma inne pochylenie z tego co mi wiadomo i jeśli chce się dobrze zrobic to trzeba przespawac cała blache pod licznik sam wycinałem taką z modelu z kaplica zeby wspawać w maluszka pewnego forumowicza

Cytat:
2008-01-23 22:17:07, Zuraw pisze:
Cichy dobrze gada - wystarczy dorobic przejsciowke z mocowan duzego licznika na kapiliczke i przymocowac do istniejacych blach. Pytanie tylko po co?

P.S. na druty zawsze mozna łatwo zrobić

[ wiadomość edytowana przez: Junit dnia 2008-01-24 00:31:11 ]

Cytat:
2008-01-23 22:28:27, cichy_b0b pisze:
Zuraw chyba masz kobiece dlonie Moje sa calkeim normalnych rozmiarow i przy szerokim liczniku i probie szybkiego krecenia kolkiem po prostu zachaczalem palcami i te przelaczniki A poza tym wyglad kapliczki jest nieporownywalnie lepszy od wygladu telewizora

No faktem jest ze palce mam krotkie i sporadycznie zahacze o deske.
Nie lepiej nabe jakas do kiery dac?

Po co??

Jakoś nie pasuje deska z dużym licznikiem we wnętrzu ze starymi fotelami i wszystkimi gadżetami ze starszego modelu.

Tylko właśnie pytanie czy jest sens. Będzie deska, ale dalej nie będzie to maluch z początku produkcji. Czyt. szerokie nadkola i koła z mniejszym rozstawem śrub.

Więc chyba nie będę się tego podejmował... Kupię Fiata 127 - tak to jest pomysł

Jelsi dalej sie upieasz nad zmiana deski to zajrzyj tutaj:
http://allegro.pl/item304483197_podluznica_podluznice_podlogi_126p_maluch.html

[ wiadomość edytowana przez: Zuraw dnia 2008-01-30 18:59:48 ]

Jak już mzsz dużą dziurę to wykożystaj ją i zrób sobie takie zegary jak ma MAD_DOGG.