Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Ardixon Opel Corsa Będzin | 2008-01-25 21:24:07 odkryłem ze katalizator jest nieco pekniety :/ ale to raczej nie od tego chyba... |
![]() Ardixon Opel Corsa Będzin | 2008-01-27 13:18:21 nigdzie nie pisze ale taka jest prawda... bo puki co nie moge powiedziec nic dobrego o tym silniku... tyle juz mnie nerwow i pieniedzy kosztował ze najchetniej bym go potrzaskał młotkiem i kupił inny ale niestety mnie nie stac :/ |
![]() Ardixon Opel Corsa Będzin | 2008-01-28 22:40:46 nie wiem czy to wazne ale chce poinformowac resztę forumowiczow...
Byłem dzis u 2 mechanikow... jeden powiedział ze musze jechac na komputer i sprawdzic cewkę bo to na 99% jej wina a jak pojechałem na komputer to powiedzieli mi ze musze zostawic im auto zeby oni sprawdzili najpierw jak sie zachowuje na zimnym silniku a pozniej podpiac pod kompa i wszystko wybadac... Mile mnie zaskoczył drugi mechanik ktory powiedział ze nie chce mnie skasowac za komputer (40zł) bo skoro ''check'' (błąd komputera) sie nie swieci to szkoda sprawdzac o dalszym przebiegu napewno poinformuje... |
![]() Ardixon Opel Corsa Będzin | 2008-02-07 13:50:02 witam chyba znalazłem przyczyny mojej usteri;]
na komputerze wykazało mi ze na swiecy nr 1 i 2 jest przebiscie i ze jest uskodzony przepływomierz.. tj. czujnik mieszanki powietrznej |
![]() Ardixon Opel Corsa Będzin | 2008-02-07 18:59:10 swiece wymienione...
a z czujnikiem musze czekac bo ponoc trzeba go zmienic i zaraz na komputerze ustawic... wiec narazie go nie wymieniłem... koszt przepływomierza powietrza to 230zł z magneti marelli... w sobote na komputer jade i go podpinam... dam znac czy to pomogło czy nie |
Grisza75 Zafira & Agila Łódź | 2008-02-07 23:13:04
co takiego ???? Jakie ustawienie przepływomierza w komputerze?? Zmień mechanika, bo ten Ci kit wciska ![]() |
![]() Ardixon Opel Corsa Będzin | 2008-02-08 15:29:59 czy jestes tego pewien?? bo mnei tez sie zdaje ze gosciu poprowstu chce mnie naciagnac na drugie badanie komputerem ale nie jestem pewien bo o ile sie na samej mechanice znam to na elektronice samochodowej nie mam zielonego pojecia
Edit: miałes racje... załozyłem sam przepływomierz i autko chodzi jak marzenie ![]() Mam nadzieje ze komus moj nieszczesliwy traf zaoszczedzi pieniedzy i nerwow... pzdr [ wiadomość edytowana przez: Ardixon dnia 2008-02-08 16:26:00 ] [ wiadomość edytowana przez: Ardixon dnia 2008-02-08 16:26:46 ] |