Lantra 1,8 DOHC 1996r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jesli otworzylem post nie tu gdzie trzeba to sory.

Mam pytanie dotyczace wskaznika od poziomu paliwa. Kiedy w J2 zapala sie kontrolka od rezerwy ??. W poprzednim modelu Lantry wiedzialem kiedy mam rezerwe a tu mi nie pali a wskazowka lezy help

Druga sprawa szarpie mi biegi. Ciezko wchodzi 1, z przelozeniem na 2 praktycznie musze stanac. Jednym slowem mowiac skrzynia chodzi tragicznie. Niby odpowietrzylem sprzeglo, ale dalej mam wrazenie ze pedal jakby lekko wpadal w podloge. Pomocy. Z Gory dzieki pozdrawiam wszystkich

hmm w mojej J2 lampka od rezerwy paliwa niby jest ale nie świeci. Też jestem ciekaw jak jest u innych. Co do biegów, chyba rzeczywiście coś jest u Ciebie grubo nie tak. Fakt, że te skrzynie wzorem lekkiej pracy nie są to jednak siła jaką musisz włożyć w zmianę biegów jest zdecydowanie zbyt wielka. Pozdrawiam

Cytat:
2008-01-24 10:48:28, TC pisze:
Jesli otworzylem post nie tu gdzie trzeba to sory. Mam pytanie dotyczace wskaznika od poziomu paliwa. Kiedy w J2 zapala sie kontrolka od rezerwy ??. W poprzednim modelu Lantry wiedzialem kiedy mam rezerwe a tu mi nie pali a wskazowka lezy help Druga sprawa szarpie mi biegi. Ciezko wchodzi 1, z przelozeniem na 2 praktycznie musze stanac. Jednym slowem mowiac skrzynia chodzi tragicznie. Niby odpowietrzylem sprzeglo, ale dalej mam wrazenie ze pedal jakby lekko wpadal w podloge. Pomocy. Z Gory dzieki pozdrawiam wszystkich

Co do skrzyni biegów, to sam sobie odpowiedziałeś. "NIBY odpowietrzyłem sprzęgło" zrób to dobrze a później szukaj usterki w skrzyni. Sprzęgło można sprawdzić. Jeżeli na biegu po wciśnięciu pedału ciągnie, to znaczy, że nie wysprzęgla.

wczoraj zapalila sie kontrolka od rezerwy, przemoglem sie i jechalem albo stane albo sie zapali, zapalila sie ponizej bialej kreski. Takze to jest sprawne. Pozdrawiam dzieki za odpowiedzi

Mi zabrakło odwagi na takie testy

U mnie się zapala jak zostaje około 5 l paliwa. Gdy tankuje do pełna to wchodzi 47-48 l.