MotoNews.pl

Nasza-klasa omega?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może mnie zmieszacie z błotem, ale jakby ktoś miał ochote to zapraszam

spodziewałem sie, i chyba macie racje.

[ wiadomość edytowana przez: raptor dnia 2008-01-24 22:05:08 ]

Wiesz kolego, z jednej strony może chcesz poszerzyc kręgi klubowe ale..... LOB to LOB i nie ma to tamto. A strona klubowa i forum jest tylko jedno jedyne i raczej dubli nie preferuje.
pozdrawiam

Cytat:
2008-01-24 21:48:35, katanos pisze:
Wiesz kolego, z jednej strony może chcesz poszerzyc kręgi klubowe ale..... LOB to LOB i nie ma to tamto. A strona klubowa i forum jest tylko jedno jedyne i raczej dubli nie preferuje. pozdrawiam

wogóle o co w tym miało by chodzić..........?????????????????
jakoś sobie tego nawet nie potrafie wyobrazić....

Michał, no co Ty, łychy się ochlałeś... wbij w wyszukiwanie znajomych w nasza-klasa "omega" i już będziesz wiedział o co chodzi jeśli to już istnieje...

Jak mamy rację, to usuń TO

Na tej klasie to człowiek prędzej sie zestarzeje miż doczeka wyników wyszukiwania. Te ich serwery są wolne jak cholera -porażka. Można sie nerwicy nabawić.

Wolno, wolniej, nasza-klasa.pl....

jezeli chodzi o kwestie programistyczne, optymalizacyjne to sa do dupy. przy takiej ilosci serwerow (50 na bazw i 70 na aplikacje) to powinni za...alac jak dzikie osly.

Cytat:
2008-01-27 01:03:14, fatboy82 pisze:
jezeli chodzi o kwestie programistyczne, optymalizacyjne to sa do dupy. przy takiej ilosci serwerow (50 na bazw i 70 na aplikacje) to powinni za...alac jak dzikie osly.

Masz jakieś doświadczenie z systemami na taką skalę czy tylko tak ... piszesz żeby sobie (się?) popisać?

I co niby mielibyśmy tam robić ??? Jak dla mnie pierdolenie w bambus lub jak kto woli prostowanie bananów.

Witam!

Jak wiecie portal „Nasza-klasa” jest portalem społecznościowym. Jego nazwa świadczy sama za siebie do czego służy. Zakładanie tam klanów rodzinnych, klubów „Miłośników Omegi” czy też innych Fordów Mondeo i tym podobnych, jest bardzo wyraźnym NADUŻYCIEM. Świadczy również o nie dojrzałości tych osób i nie zrozumienia przez nich intencji założycieli portalu. „Los Omegas Bestiales”, jest jedynym i nie powtarzalnym klubem zrzeszającym pod postacią klubowiczów i sympatyków, miłośników tego samochodu.
Tak więc założenie stronki o imieniu „Opel Omega Klub”, nazwisku „Omega” i wieku 14 lat ?, świadczy o infantylności jego założyciela. Można to tylko porównać do zakładania na tym portalu klanów Kowalskich, Czesia z wlatcy muh, czy też miłośników peronu z Włoszczowej.
Uważam, że dalsza dyskusja nie ma sensu i proszę o zamknięcie tematu.

Bez urazy, serdecznie pozdrawiam - Galanonim

[ wiadomość edytowana przez: Galanonim dnia 2008-01-27 11:41:18 ]

Przeczytaj jeszcze raz pierwszy post i przestań się podniecać niezdrowo...

Cytat:
2008-01-27 09:12:53, jorgi pisze:
Masz jakieś doświadczenie z systemami na taką skalę czy tylko tak ... piszesz żeby sobie (się?) popisać?

mam doswiadczenie

Cytat:
Zakładanie tam klanów rodzinnych, klubów „Miłośników Omegi” czy też innych Fordów Mondeo i tym podobnych, jest bardzo wyraźnym NADUŻYCIEM. Świadczy również o nie dojrzałości tych osób i nie zrozumienia przez nich intencji założycieli portalu.

Moje obserwacje są następujące: większośc osób rejestrujących się na tym portalu dostaje jakby małpiego rozumu, tzn zaprasza do grona znajomych osoby "na sztukę" , aby więcej, itd. Nie mam zamiaru nikogo urazić, ale tak to właśnie wygląda. Dokonałem rejestracji mojej osoby z racji chęci odnalezienia "znajomych" z podstawówki z Inowrocławia gdzie wyprowadziliśmy się zeń po zakończeniu 5 klasy sz. p. Kurwicy normalnie dostaję otrzymując zaproszenia np od "sąsiada zza płota", ludzi których wogóle nie znam, a są z mojej ololicy. Rozważam usunięcie konta, ot.

Cytat:
2008-01-27 11:59:25, jorgi pisze:
Przeczytaj jeszcze raz pierwszy post i przestań się podniecać niezdrowo...

Jeżeli to do mnie, to sprecyzuj o co, Ci chodzi?

Pozdrowionka

Cytat:
2008-01-27 15:29:54, Galanonim pisze:
Jeżeli to do mnie, to sprecyzuj o co, Ci chodzi? Pozdrowionka

O to że autor wątku już się zreflektował i Twoja żywiołowa reakcja jest trochę poniewczasie.

Cytat:
2008-01-27 15:08:22, omegolotC30NE pisze:
sz. p. Kurwicy normalnie dostaję otrzymując zaproszenia np od "sąsiada zza płota", ludzi których wogóle nie znam, a są z mojej ololicy. Rozważam usunięcie konta, ot.

A czy ktoś Cię zmusza aby przyjmować te zaproszenia?
Czy w ogóle ktoś Cię tam trzyma na siłę?

Ludzie robią wielką aferę z tego serwisu (np. na temat "bezpieczeństwa" danych tam istniejących) a tym samym sami się w to "pakują" ...
Jak człowiek nie ma problemu to sobie sam go stworzy...

Cytat:
2008-01-27 14:53:31, fatboy82 pisze:
mam doswiadczenie

Skoro tak to bardzo dziwi mnie to co napisałeś.
Primo - tyle serwerów to jest mało
Secundo - nie samymi "serwerami" takie przedsięwzięcie stoi.

Pokaż mi inny serwis który TAK się rozwinął w TAKIM czasie bez żadnych problemów ? Najlepiej w Polsce i niezależny...

Nie bronię ich aby było jasne. Tylko po prostu wkur* mnie wypowiedzi ludzi którzy twierdzą że "sami by to z miejsca naprawili", "zrobiliby lepiej", itp. A wszędzie tego pełno....

Tak. Mam doświadczenie z systemami na więcej użytkowników niż ma nasza-klasa aktualnie.... więc wiem na czym to polega.
Ilość takich systemów w Polsce można policzyć na palcach dwóch rąk zapewne...

i co sie tak wzniecasz?
Znam takowy - chociazby GG i ich Moja Generacja i Ci nie maja 120serwerow tylko kilka Wcale nie napisalem ze z miejsca naprawilbym ich system, ale nie zmenia to faktu, ze maja skopany system klastrowania i dokladania kolejnych serwerow im nie pomoze. Prawda jest taka, ze powinni poprawic calosc, ale czy to zrobia, to mnie to wali, nie moje zabawki nie moja piaskownica
Tak na marginesie, to zanim zaczniesz oceniac ludzi, ochlon troche i wez zimny prysznic