| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jubilerr SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 2107 Zambrów | 2008-01-26 15:55:52 Witam, mam pytanie. Czy ktoś z forumowiczów ma w swojej ładzie klatke bezpieczeństwa I TYLNIĄ KANAPE PASAŻERÓW? tj. rury są za kanapą, chodzi mi o to,że potrzebuję czasami te dodatkowe 3 miejsca w samochodzie, a gdy chce poszaleć wyjmować kanapę i zbędne graty z tyłu.
Pozdrawiam, Piotrek. p.s: czekam na odpowiedzi, mam nadzieje,że jak zwykle ( ) będziecie pomocni![]() |
sebioza (S) MEGA ŁADZIARZ Łada 21053/Focus MK3 Warszawa | 2008-01-26 16:52:40 No jeśli ma to być klatka zgodna z załącznikiem "J", to zapomnij o kanapie. No chyba, że zrobisz rozkręcaną, to może Ci się jakoś uda. Polecam wejść na stronę PZM i poczytać regulamin i załącznik J. |
bartassti SYMPATYCZNY GOŚĆ Subaru Impreza WRX Poznan / Thatcham | 2008-01-26 17:04:29
więc do czego jest Ci potrzebna ta klatka???? Albo klatka albo kanapa. Osobiście widziałem taki błazeński patent jak klatka i kanapa, ale wtedy nie chciałbym być na miejscu pasażera tylnej kanapy i przy jakiejś "akcji" przywalić głową w rury |
Jubilerr SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 2107 Zambrów | 2008-01-26 17:21:01 Chodzi o to,że normalnie jeżdze i czasem wioze 2-3 os. z tyłu, klatka szła by za kanapą przy szybie wygięta do nadkoli(nadkol?), tzw. X znajdywał by się za kanapą |
MarTin_ SYMPATYCZNY GOŚĆ VAZ Lada 2107 Bełchatów | 2008-01-26 17:51:27 Jest na to sposób że jak przydzwonią to nie zaboli aż tak bardzo... rure obłożyć otuliną ![]() |
Tomek2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Szczecin | 2008-01-26 18:46:20 Kiedyś na początku lat 90-tych az mniej więcej do ich połowy samochody rajdowe grupy N miały z tyłu kanapę razem z wszystkimi wygłuszenia.
Moim zdaniem poszukaj gotowej klatki skręcanej tak aby składała się z dwóch cześci przedniej oraz tylnej. Wtedy nie będzie większego problemu z wyjęciem tyłu i zamontowaniu kanapy. Lepiej nie rób sam zadnych wynalazków bo w razie czego może się to źle skończyć. |
BA3_CCCP lada justynow_lodz | 2008-01-26 19:24:09
Ostatnio na tvn turbo pokazywali mini to gosc mowil ze starutje w zawodach wygladalo na profesjonalnie zrobione ta klatka i z tylu kanapa byla. Napewno jest jakis profil klatki homologowanej ktory touwzglednia to |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2008-01-26 19:39:18 Przepisami jest okreslone w niektorych grupach- ze auto ma miec pelne wyposarzenie- tak przynajmniej jest w Angli. Tak jak juz pisalem - widzialem taka lade- kanapa z tylu i klatka.
Nie wiem natomiast co mowia przepisy w polsce o klatce bezpieczenstwa - ale wydaje mi sie ze w ogole nie powinno w.g przepisow, sie jezdzic autem z klatka- bez kasku ! Z drugiej jednak strony - kazdy kto widzial lade bez przedniej szyby- bez drzwi badz z otwartymi, i jak sie przyjzal slupkowi - to stwierdzil ze by mu sie klatka przydala. Jednak bezpieczenstwo ponad wszystko- jak sama nazwa wskazuje- na usztywnienie konstrukcji sa inne metody. Klatka tez wazy swoje - a waga niezbyt pomyslnie wplywa na osiagi ![]() |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2008-01-26 20:15:35 w sklepa ch tu ningowych można kupić klatki z nierdzewki dla szpanu. są to pół klatki więc jest szansa że n ie będzie przeszkadzać |
sebioza (S) MEGA ŁADZIARZ Łada 21053/Focus MK3 Warszawa | 2008-01-26 22:00:40 Rogacek, kup taką klatkę do Łady i to do klasyka. Klatka jest po to aby chronić. Jeśli chcesz wystartować w jakimś KJS, to tam klatka musi spełniać wymogi załącznika "J" i taką klatki dla szpanu można sobie postawić w pokoju, koło łózka. |
Jubilerr SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada 2107 Zambrów | 2008-01-27 21:27:42 No ale ktoś mówił,że gdzieś widział taką klatke... |