Prośba do kogoś z Grodziska Mazowieckiego (zapłon, gaźnik)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
znajomy z Grodziska Mazowieckiego ma piekną lancie betę coupe i podobno 2 lewe ręce do auta i zero dświadczenia. Czy ktoś moze mu pomóc lub po prostu ustawić zapłon i gaźnik w silniku dohc (takijak we fiatach). Z tego co wiem to ma obcietą obudowe rozrzadu i nie ma w zwiazku z tym znaków, ale zawsze mozna coś pokombinować an żaróweczkę. dobry jest chłop, a wszyscy chccą go naciągać widząc laika i stara lancie. moze ktoś mu pomóc? oczywiście sie odwdzięczy - takze przejazdzka . jego gg 4606616 tel 602 - 23 -88 -25 (Mateusz).

Jesli wątek nie moze być na ogólnym to prosze przenieść do HP. Pozdrawiam

ja mam lampe stroboskopowa i mieszkam niedaleko grodziska

tylko powiedz mi jak mam ustawic jak niema znakow?

na słuch

na sluch to ja moge miniaka ustawiac,
jak mialem fiaciora to niemialem potrzeby ustawiac w nim zaplonu i w zwiazku z tym nie mam takiego doswiadczenia

dobra wracajac do tematu:

znak na kole powinien byc? pokazta jakies foto silnika z obudowa to bede wiedzial gdzie mniej wiecej sa znaki to moze typowi pomoge

na czujnik jak w 2 suwie

gosć ma haynesa z rysunakmi gdzie powinny być znaki. tylko ma podobno obcięta obudowę. Wiec jest gdzie sprawdzić jak powinno być. Pozdrawiam i dzieki za odzew!

na glowiczkach sa znaki za kolami rozrzadu

no dobra jako tako ustawiony

i to na sluch hehehe

ale jest klopot, jak sie nagrzeje to dzieja sie jakies jazdy z mieszanka ( gaznik moze miec jakis termistor do korygowania skladu w zaleznosci od temp?? )

ciagnie beta niezle ale roboty przed ownerem maaaaaase

poczawszy od mocowan silnika ( az sie tlucze przy redukcjach ) skonczywszy na zawieszeniu i podluznicy prawej przod

tadzik - pomoz koledze znalezc kogos kto mu fure ogarnie kompleksowo bo szkoda autka, a chlopak ma zaciecie ( co prawda jeszcze nie inwestowal w nia zbyt wiele :p , wiec moze to dlatego )

gość sobie zdaje sprawe (mam nadzieję) z kosztów. Nie masz kogoś zeby polecic? Bo tak to ja mam znajiomków tylko w krakowie... A gaźnik ma automatyczne ssanie. (zresztą sądze ze jest opisany w instrukcji do auta). PozdrAwiam

ja sie nie znam na fiatach inie znam nikogo kto by mogl sie podjac roboty

a lepiej dobrze w krakowie niz ujowo w wawie takie moje zdanie