Odtwarzacz CD - czy to taki wielki problem?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Jakis miesiac temu kupilem swoj pierwszy w zyciu samochod - Toyota Corolla 1.6 Gs (automat) z 2000r. Jestem z niej b. zadowolony jednakze pojawil sie ogromny problem, ktory nie wiem jak za bardzo rozwiazac. Problem dot. zamontowania jakiegokolwiek odtwarzacza CD. Auto ma w standardzie radio i odtwarzac kaset jest w nim rowniez pusta kieszen na odtwarzacz CD. Odwiedzilem juz mnostwo sklepow i serwisow car audio w tym autoryzowany serwis Toyoty i nikt sie tego nie chce podjac. Ewentualnie proponuja mi zaporowe ceny jak ok 450£ ( mieszkam w UK ) i daja skromna nadzieje, ze moze sie uda. Chcialem sie dowiedziec i spytac czy rzeczywiscie w/w modelu zainstalowanie odtwarzacza CD stanowi az taki problem. Pozdrawiam Wszystkich i czekam na szybka odpowiedz z Waszej strony.

ale w czym problem ?

w tym miejscu masz radio na kasety: ?

Jesli tazk to kupujesz radio na cd i wkladasz w miejsce tego starego i bedzie tak:

Czy problem moze w instalacji elektrycznej ?

Jak cos to moge zapytac kolege jutro czy sprawil mu problem montaz . POzdro

Mozesz zalozyc nieoryginalne radio CD jak na zdjeciu,trzeba troche sie nagimnastykowac aby je przykrecic rowno w otworze konsoli i radio musi miec zdejmowany kolnierz wokolo panelu.
Nie bedzie tez dzialalo sterowanie radiem z gornego panela fabrycznego.
Mozna tez kupic oryginalny segment radia CD Toyoty ktory jest drozszy ale dziala oryginalne sterowanie .Wybor nalezy do Ciebie

Radio wsadzil tak jak na zdjeciu , a kabli nowych nie ciagnal, skoro ma nowe radio to wzial kable z tego oryginalnego radia co jest na gorze deski. A na wyswietlaczu starego radia dalej ma komputer , spalanie, predkosc itp

wszystko sie ladnie rozbiera wiec ja bym wywalil seryjny szajs i wrzucil cos porzadnego. w mojej e11 mam sony cdx-gt20,bez rewelacji ale gra ladnie.

Cytat:
2008-02-01 13:39:02, CzapCzap pisze:
Radio wsadzil tak jak na zdjeciu , a kabli nowych nie ciagnal, skoro ma nowe radio to wzial kable z tego oryginalnego radia co jest na gorze deski. A na wyswietlaczu starego radia dalej ma komputer , spalanie, predkosc itp

Sa za 15 zl przejsciowki wiazki z Toyota na ISO wiec nawet ciac kabli nie trzeba.

Cytat:
2008-02-02 19:11:39, Bigelektron pisze:
Sa za 15 zl przejsciowki wiazki z Toyota na ISO wiec nawet ciac kabli nie trzeba.

No i pieknie , prawie plug&play