ECONO w Avensis "98 sedan?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy kontrolka ECONO w Avensis '98 powinna działać czy to opcja dla innych modeli? Wymontowalem "zegary" i sprawdziłem pod światlo - napis jest, nie było żarówki wiec zamontowałem odpowiednią i ...nic. Tylko nie mowcie, że włączy sie jak sie naucze ekonomicznie jezdzić

JAB

Cytat:
2008-01-31 14:00:12, jabjanas pisze:
Czy kontrolka ECONO w Avensis '98 powinna działać czy to opcja dla innych modeli? Wymontowalem "zegary" i sprawdziłem pod światlo - napis jest, nie było żarówki wiec zamontowałem odpowiednią i ...nic. Tylko nie mowcie, że włączy sie jak sie naucze ekonomicznie jezdzić JAB

U mnie: Avensis z 2000 roku, silnik 3S-FE, kontrolka się nie świeci. Nie demontowałem zegarów by sprawdzić czy mam tą kontrolkę i jeśli tak to czy mam tam żarówkę, bo wydaje mi się że fakt niepalenia się w/w kontrolki jest normalny. Ale mogę się mylić

Nie napisałeś jaki masz silnik, ale to chyba kluczowa sprawa. U mnie też się nie świeci, może to kontrolka do diesli albo automatycznej skrzyni... nie wiem

Nie mogę już edytować posta, a chętnie bym to zrobił, również myślę, że fakt nie świecenia się kontrolki jest zupełnie normalny, prawdopodobnie dotyczy samochodów z "automatem".

silnik mam 4A-FE