MotoNews.pl

ściąganie a przegub??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

mam pytanie, czy wybity przegub może mieć wpływ że przy hamowaniu potrafi mi kierownicę skręcić w lewą stronę??
aha chce nadmienić że nie jest to wina zawieszenia bo jest niedawno po wymianie i wszystko jest nowe i oryginalne.

ściąganie (skręcanie) pojawia się czasem - nie tak żeby za każdym razem. jest to odczuwalne przy dojeździe do świateł

proszę o podpowiedź czy przegub może mieć wpływ na to właśnie ściąganie kierownicy

jakby co to mam na spredaz zewnętrzne przeguby , cena 25zł za sztukę

Cytat:
2008-01-31 23:20:41, mss pisze:
jakby co to mam na spredaz zewnętrzne przeguby , cena 25zł za sztukę

czy on jest z gumy?? bo za taką cenę to można kupić osłonę przegubu

mi siada prawa półośka zprzegubami, jak depne gaz to sciaga w prawo i bje strasznie kierownica.......

Cytat:
2008-01-31 23:26:55, Asior pisze:
mi siada prawa półośka zprzegubami, jak depne gaz to sciaga w prawo i bje strasznie kierownica.......

kiera mi nie bije, ale hmm... wydaje mi się że moja diagnoza jest słuszna

Cytat:
2008-01-31 23:28:18, Oruniak pisze:
kiera mi nie bije, ale hmm... wydaje mi się że moja diagnoza jest słuszna

u mnie jeszcze wali hałasem na jezdzie do przodu i na zakretach (na zakretach znacznie głośniej)

Cytat:
2008-01-31 23:36:16, Asior pisze:
u mnie jeszcze wali hałasem na jezdzie do przodu i na zakretach (na zakretach znacznie głośniej)

nie no przy ruszaniu na skręconych kołach to mi też stuka - ale interesuje mnie właśnie czy rozwalony przegub może mieć wpływ na to ściąganie przy zatrzymywaniu sie...?

CZY KTOŚ MA JESZCZE JAKIŚ POMYSŁ CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ TAKIEGO ZACHOWANIA AUTA??

A zbieżność ??

Bo mi też przeguby oby dwa padły, ale jakoś jeżdżę i przy hamowaniu nie wiem nawet czy mnie ściąga

Cytat:
2008-01-31 23:25:39, Oruniak pisze:
czy on jest z gumy?? bo za taką cenę to można kupić osłonę przegubu

a właśnie oczywiście są to używane przeguby które dostałem kiedyś od gościa co u nas w firmie serwisował autka

Cytat:
2008-02-01 21:38:24, mss pisze:
a właśnie oczywiście są to używane przeguby które dostałem kiedyś od gościa co u nas w firmie serwisował autka

chyba wolę kupić nowe, jak mam zapłacić za wymianę to wolę mieć pewność że m jakiś czas wytrzymają

NADAL POTRZEBUJĘ POMOCY I RADY!!

byłem dziś u mechanika, i powód prawdopodobnie został zdiagnozowany - mam wybitą prawą końcówkę drążka kierowniczego, a przegub cały

przegub raczej nie wpływa na ściąganie... też tak mam, z tym że u mnie to gumy wachaczy z przodu(simenbloki-simerbloki) , tylko nie wiem jak u Ciebie, pisałeś że wymienione wszystko na nowe

Cytat:
2008-02-02 15:50:07, grigor100 pisze:
przegub raczej nie wpływa na ściąganie... też tak mam, z tym że u mnie to gumy wachaczy z przodu(simenbloki-simerbloki) , tylko nie wiem jak u Ciebie, pisałeś że wymienione wszystko na nowe

no mechanik podniósł auto, obejrzał wszystko i powiedział że jest si ale końcówka jest do wymiany. przejechał sie i potwierdził. muszę jeszcze wymienić samoregulator szczęk hamulcowych bo coś mi sie jedno koło blokuje i ręczny niezbyt dobrze trzyma