POLICJA PODCZAS POŚCIGU DOPROWADZIŁA DO WYPADKU

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pały

Zawsz ale to zawsze byłem przeciwny takim policyjnym patrolom. Popatrzcie jak sobie jadą 70 km na godzinę i polują. Łowcy w fordzie. To pewnie ten niebieski znany ford z okolicy Ostródy.
Przyszła kryska na matyska. HOWHG

A co by się stało jak by gościa zabili?
Niech sie ustawią z radarem i strzelają zamist jeździć!

[ wiadomość edytowana przez: PiotrS dnia 2008-02-01 22:27:16 ]

Jestem tego samego zdania. Czasami jak jedziesz i ktoś ci siedzi na d.. to przyśpieszasz oni robią tak samo -siedzą ci na dupie siedzą i czekają aż depniesz. A jak depniesz to mandacki. Sami prowokują. A tu na filmiku widać kto lepie potrafi prowadzić i kto był faktycznym zagrożeniem dla innych uczestników ruchu.

dokladnie tez mnie to zawsze zastanawia - jak my jedziemy 150km/h to piraci, zagrozenie i smierc na kolkach, ale jak oni jada nam na tylku i jeszcze nas doganiaja, co de facto oznacza ze jada szybciej niz my, to jest ok. Ten film wlasnie udawadnia ze to oni sa tak samo grozni jak i my, wiec cale to tajniackie jezdzenie uwazam za durne i tylko wkurza kierowcow. Co gorsza rozprasza kierowcow, bo zamiast patrzec przed siebie patrza w tylne lusterko czy nie siedzi im jakas menda z kamera :/ (juz nie mowiac o patrzeniu na pobocze przed suszarkami i radarami)

ja potepiam takie dzialania.. chce to niech jedzie jak umie i zachowuje rozsadek czego braklo tym policjantom.. szkoda slow

hehe no ładnie ładnie. Tak patrząc po filnie to słabo sie zbiera to mondeo. Znam dobrze ten odcinek jest tam ładny asfalt. Ludzie bardzo czesto wyprzedają tam na podwójnej ciągłej film się zaczyna od wylotu z olsztyna w stornę ostródy jest tam ograniczenie 70kmh od wyjazdu z miasta przez jakies 500m lub lepej i ludze wyprzedają mameje które przisowo jada. Niunia była szybsza na tych odcinkach niz mondeo panowie niebiescy powinni sobie omegi kupic

Z całym szacunkiem i abstrahując od tego czy oni powinni gonić takich czy nie... Przytaczacie argumenty dość dziecinne...
Równie dobrze można by stwierdzić że stwarzają niebezpieczeństwo bo noszą broń.... a przeciętny Kowalski nie nosi więc jest niewinny, itp.

Ich wina że był wypadek czy gościa którego gonili ?? To że sami możemy być w sytuacji ściganego nie usprawiedliwia infantylnego sposobu myślenia.

Inna sprawa że policja jest szkolona do tego aby odpowiednio używać broni (CELNIE STRZELAĆ) oraz BEZPIECZNIE jeździć/ścigać tego kogo mają obowiązek ścigać bo do tego są.

Mnie zastanawia od kiedy to oni prowadzą takie akcje w nocy ??

Taka teoria, nie wiem jakie oni mają realnie umiejętności jazdy ale może fakt że do tej pory nie było większej wpadki pozawala myśleć że jednak potrafią? Może to że nie było ofiar i większych strat to właśnie efekt wyszkolenia?

No to teraz mi się pewnie dostanie hehe...

O glądając ten materiał,myśle,że wszelkie komentarze są zbędne.Wszysko mówi za siebie

Odchodzac od temu sa tacy co potrafia jezdzic sa tacy co nie umiejai to wszystko.Policja czesto robi tak zeby wlepic komus mandat. Wlasnie wracałem z miasta i na srodku torowiska tramwaju oddzielonego od jezdni w centrum miasta stała osobowka i 4 kolesi i chyba zawiesiła sie jakos albo kierowca chciał sie popisac

Zdania jak zwykle są podzielone. Czy mają jezdzić? wg mnie tak. Druga sprawa kto tam siedzi bo sam widziałem jak potrafia podpuszczać. Ale jest jak w innych grupach zawodowych są zjeby i taborety i porządni ludzie. Z drugiej strony jak się widzi jakie jebane debile czasami siędzą za kierownicą i co wyprawiają to aż ręka swędzi. Rozwiązaniem takich ryzykownych pościgów napewno jest współpraca z patrolem powietrznym. Na marginesie niewystarczającymi umiejętnościami wykazał sie kierowca mondeo. To nie powinien być patafian z czężką nogą tylko gośc po przeszkoleniu odpowiednim.

Policja jest, była i będzie. Najgorsze jest to , ze w tych radiowozach siedza ludzie z przypadku, którzy faktycznie o prowadzeniu samochodu z dużymi prędkościami mają marne pojęcie. Jak macie kogoś znajomego z drogówki to sie zapytajcie jakie przechodził szkolenie, śmiech.

Jorgi proszę nie pisz, iż wina leży po stronie kierowcy bmw.
bo ja napiszę następnym razem iz mój szef kazał mi przyjechac do warszaway w ciągu 3 h i to jest jego wina, iż wpadłem z drogi.

To policjanici spowodowali wypadek koniec kropka.

Kierwca bmw pirat? Może ale psy mają go złapać od tego są.
Nieudało się ... śmiech na sali.

To policjanci szczują, podpuszczają, jadą wolno.
Sam sie na to nabrałem parę lat temu fun został z tego iż gonił mnie przez 3 km aby siąść na tyłek i koguta pokazać.
Uwazam, iż tego trzeba zakazać bo to moze spodować niepotrzebne ofiary. Im się wydaje iż jak zapalą koguta są panami a w istocie nie mają czym pocisnąć. (w gdańsku 3 audi avanty turbo mają)
Na pobocze z nimi.
W zamian uważam, iż w każdej wsi powinien być fotoradar.
Pamiętacie udane zatrzymanie motocyklisty przez vectrę turbo?
Widział ktoś film? W takim przypadku moim koledzy psy, powiedziel krótko "skórka nie warta ryzka jakie zostało podjęte". Z tego co słyszłem glinom ścigającym, oberwał się słownie, dobrze że wtedy nic postronnym uczestnikom ruchu się nie stało.
Ci z mondeo będą na dywaniku to na bank.

Kierowca z uderzonego auta powinien rządać na drodze cywilnej zadośćuczynienie, dlatego, iż glin pwoinny wezwać posiłki w takim wypadku, właczyli koguta a kolo i tak pojechał, i powinni odpuści tak ich właśnie uczą.
Zaleta to taka iż w ostródzie nie bedzie mondeo bo następna auto pojawi sie za jakis czas.

heh, koguty włączali też jakoś dziwnie, i na pewno jechali baaardzo bezpiecznie - wcale nie wyprzedzali na zakrętach i podwójnych ciągłych

teraz będzie się działo, dostali sporo nowych samochodów szybszych od stilo 1.4 czy innych polonezów, ale środków na szkolenia znając życie zabrakło...

http://jelonka.com/news,single,init,article,12791
Nie mogę znaleść filmiku jak radiowóz dostał strzał w bok przy wymuszeniu pierwszeństwa na skrzyżowaniu - nagranie z kamery przemysłowej bodajże...

Cytat:
2008-02-02 10:25:17, zork pisze:
Nie mogę znaleść filmiku jak radiowóz dostał strzał w bok przy wymuszeniu pierwszeństwa na skrzyżowaniu - nagranie z kamery przemysłowej bodajże...

Czyzby o to chodzilo ?

koguta uzywali chwilowo bo zapewne mieli go w srodku i pewnie troche odstawac konstrukcja od tego z "vipera" w nocy musialo ladnie naduWalic znaczy po oczach Piotr ja troche mialem wiecej "szczescia" ale to przez to ze wiedzialem ktore to auto i zanim mnie dojechali (wczesniej im odszedlem prawie od maski ) to bylo juz po ok 10km ale nie bylo gdzie dalej jechac i teren zabudowany "zakorkowany" i trzeba bylo zwolnic do przepisowych Film mogli sobie zachowac dla siebie ze swojej jazdy grubo ponad.. Tak samo z tym bmwee, ani chwili nie jechali za nim rowno a z takiej odleglosci nie mozna ustalic czy jada taka sama predkoscia. Najwyzej co to wyprzedzanie bmwee na ciaglej

ja tu widze jedno

mondeo nie jeżdzi

uparci byli chociaż widzieli jak odjeżdża
w takich sytuacjach wlasnie sa wypadki - koles chce od maszyny wiecej niż ona może a takie rzeczy to może tylko good driver

dokladnie.. koles wlacza koguta jak juz predkosc robi sie graniczna

Tutaj stane akurat w obronie policji. Takim dresiarzom, ktorzy naogladali sie amerykanskich filmow a pozniej uciekaja przed policja nalezy sie kula w leb. Najlepiej ostrzegawcza, w tyl glowy.

dominiq,

skad mial wiedziec ze "ucieka policji"? ruszyli za nim w nieoznakowanym aucie bez uzycia sygnalow, i lamiac przepisy (nie byli pojazdem uprzywilejowanym w mysl przepisow).

A dresiarz bo to bylo BMW?

Admeen, to ten filmik - nie wiem czemu pokiełbasiło mi się że to w PL było...

Cytat:
2008-02-02 12:43:20, dominiq pisze:
Tutaj stane akurat w obronie policji. Takim dresiarzom, ktorzy naogladali sie amerykanskich filmow a pozniej uciekaja przed policja nalezy sie kula w leb. Najlepiej ostrzegawcza, w tyl glowy.

Tu się nie zgodzę z tobą, w ciągu 11 lat pirackiej mojej jazdy nie spowodowałem żednego wypadku i nie zmusiłem nikogo do ostrych manewrów celem uniknięcia wypadku, można jeździć szybko i bezpiecznie, zagrożeniem właśnie są niedzielni kierowcy i cioty jeżdżące za wolno, a nie ci co umią jeździć i jeżdżą szybko.

Cytat:
2008-02-02 12:49:38, zork pisze:
dominiq, skad mial wiedziec ze "ucieka policji"? ruszyli za nim w nieoznakowanym aucie bez uzycia sygnalow, i lamiac przepisy (nie byli pojazdem uprzywilejowanym w mysl przepisow). A dresiarz bo to bylo BMW? Admeen, to ten filmik - nie wiem czemu pokiełbasiło mi się że to w PL było...

Jak za toba zaczyna blyska niebieskie swiatelko to co robisz? Wciskasz gaz w podloge i starasz sie je zgubic? No nie zartuj. Koles zdawal sobie sprawe z tego co zrobil. Ewidentnie uciekal.

A co do BMW. Nie mam nic do tej marki. To wspaniale wozy i nie jestem zwolennikiem stereotypu BMW-DRES.
Oceniam goscia po zachowaniu.