Tarcze indiglo regulacji nawiewów MKVII

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam pytanie - ma ktoś może skan w skali 1:1 tarcz regulacji nawiewów do MKVII, bądź namiary na jakiś sklep internetowy gdzie można zamówić tarcze indiglo do regulacji nawiewów. Z góry dzięki za pomoc. Zbyszek.

no wiec nie ma takiej mozliwosci kolego.przynajmniej tak mi sie zdaje.sam kombinowalem sporo czasu jak to podswietlic na bialo i doszedlem do jednej kwesti.W MK7 nie da sie tego zrobic bez zdrapywania czarnej zewnetrznej farby...

da sie odkleic ta czarna folie, zdrapac zielona farbe i podswietlic na jakis kolor, ewentualnie 2 kwesta wogole wyrzucic ta folie i zrobic tak

a tak u mnie wygladala calosc z deska

hmmmm... o kurcze... to wymysliles te podswietlenie ale pytanko? nie razi cie one?

[ wiadomość edytowana przez: Andre42212 dnia 2009-03-01 17:03:28 ]

Raziłoby gdyby Adus mial jeszcze ten samochod hehe

Cytat:
2009-03-01 17:01:21, Andre42212 pisze:
hmmmm... o kurcze... to wymysliles te podswietlenie ale pytanko? nie razi cie one? [ wiadomość edytowana przez: Andre42212 dnia 2009-03-01 17:03:28 ]

to nie on to wymyślił

no nie wazne kto wymyslil wazne kto ma a mam pytanko. znacie jakies sposoby na zmiane podswietlenia nawiewow w MK7?

a ktoś wie jak takie coś zrobić??jak ma kolega adus na zdjeciu??
bo ja próbowalem u siebie tą folie wymazac i mi sie wymazały tez te ludziki i cyferki....i teraz to masakrycznie wygląda

przejrzyj mój wątek o Potworthcie tam masz pełny opis

Ja dawałem ta tarcze do przerobienia przez firme moman ta sama co robi tarcze indiglo i zrobili na git tak jak chciałem ,wysyłasz im stara a oni ci przysłaja ta co chcesz .

Cytat:
2009-03-01 23:55:10, iglaxr3i pisze:
Ja dawałem ta tarcze do przerobienia przez firme moman ta sama co robi tarcze indiglo i zrobili na git tak jak chciałem ,wysyłasz im stara a oni ci przysłaja ta co chcesz .

A ile cię skasowali za zrobienie nawiewów ?

Cytat:
2009-03-01 19:09:08, jocker9003 pisze:
a ktoś wie jak takie coś zrobić??jak ma kolega adus na zdjeciu?? bo ja próbowalem u siebie tą folie wymazac i mi sie wymazały tez te ludziki i cyferki....i teraz to masakrycznie wygląda

Tą czarną folię całkiem olewasz. Zostawiasz sam biały plastik(czyścisz go z zielonego kleju - mi łatwo poszło to zwykłym nitro). Po podświetleniu ten plastik wdzięcznie rozprasza świtło po całej swojej szerokości. A później już według własnego uznania możesz zrobić jakieś ikonki

Cytat:
2009-03-02 00:16:18, BogdanROX pisze:
A ile cię skasowali za zrobienie nawiewów ?

sama tarcza jakies 4o zl ale juz dokładnie nie pamietam lecz nie wiecej.

Cytat:
2009-03-02 00:20:39, slawcek pisze:
Tą czarną folię całkiem olewasz. Zostawiasz sam biały plastik(czyścisz go z zielonego kleju - mi łatwo poszło to zwykłym nitro). Po podświetleniu ten plastik wdzięcznie rozprasza świtło po całej swojej szerokości. A później już według własnego uznania możesz zrobić jakieś ikonki

A te ikonki na zwyklym papierze wydrukowac?? no raczej niee bo wtedy nie beda podswietlone!

Cytat:
2009-03-02 00:20:39, slawcek pisze:

to jak wyczysciles ten klej to chyba wszystko ci sie zmazalo lacznie z cyferkami??dobrze to zrozumialem??bo ja zas mysle nad zrobieniem zamiast zielonego zwyklego bialego swiatla takiego jak mam w zegarku

nie wszystko bo to rozebralem i zaczalem czyscic..i po chwili sie skaplem ze zmazalem ludzika wiec zostawilem to.... i teraz sie wlasnie pytam jak te cyferki wydrukowac na czym??

Cytat:
2009-03-03 15:21:52, jocker9003 pisze:
nie wszystko bo to rozebralem i zaczalem czyscic..i po chwili sie skaplem ze zmazalem ludzika wiec zostawilem to.... i teraz sie wlasnie pytam jak te cyferki wydrukowac na czym??

ale to da sie zmazac tak zeby te cyferki zostaly??

Cytat:
2009-03-03 15:34:17, aleks27 pisze:
ale to da sie zmazac tak zeby te cyferki zostaly??

Ludzie czytajcie ze zrozumieniem.
Czarny plastik z ikonami(ludzikami) ściągnąłem całkiem. Zostaje biały plastik z zielonym klejem. Zmywacie klej, podłączacie diody w jakim kolorze chcecie i biały plastik świeci się cały.

jak ściągnąłeś?? z tego co ja robilem to tylko zdjałem od tylu ten plastik i ukazala mi sie ta zielona folia... to co ja glupi jestem czy co??

Cytat:
2009-03-03 19:32:03, jocker9003 pisze:
jak ściągnąłeś?? z tego co ja robilem to tylko zdjałem od tylu ten plastik i ukazala mi sie ta zielona folia... to co ja glupi jestem czy co??

Tak jak w tym wątku KLIKADŁO.
Normalnie wykręcasz cały ten panel od pokręteł. Wstawiasz wodę na gazie, czekasz aż zacznie się gotować, wrzucasz ten panelik i gotujesz około 5 - 6 min. Wyjmujesz i ściągasz ten czarny plastik(gorąca woda rozpuszcza klej) delikatnie np. pensetą. Jak zostanie jeszcze tego zielonego kleju na białym plastiku to zmywasz go normalnie nitro i już.

Po "wygotowaniu" ściągasz czarny plastik z ikonami, ten który zaznaczyłem na zdjęciu:

I zostaje sam biały plastik zapewne z resztkami kleju, który zmywasz i później wygląda to tak:

[ wiadomość edytowana przez: slawcek dnia 2009-03-03 19:52:53 ]