Poziom płynu chłodniczego+gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Nigdzie nie mogę tego znaleź, więc pomyślałem że spytam. Chodzi o to że wymieniałem płyn chłodniczy, i wlałem płynu pod kreskę gold (czyli na podziel zbiornika), a jak sie przed chwila dowiedziałem płynu powinno być więcej (płyn zmieniany był w warsztacie, i mechanik tyle go wlał ile powinno byc bez instalacji gazowej), tak jak wspomniałem ja mam instalacje gazową, a auto kupiłem około miesiąc temu, więc dopiero się o nim uczę, a na przegląd chciałem jechać w przyszłym miesiącu.
Moje pytanie brzmi: ile powinno być wlane płynu chłodniczego.
Z góry bardzo dziękuję. POZDRAWIAM

Cytat:
2008-02-02 12:40:14, Adam_27 pisze:
wlałem płynu pod kreskę gold (czyli na podziel zbiornika), a jak sie przed chwila dowiedziałem płynu powinno być więcej

I dobrze wlałeś. A płynu będzie więcej... jak się silnik zagrzeje

Czyli nawet z instalacją gazową poziom płynu ma byc taki sam (GOLD). Jak tak to mnie to bardzo cieszy, bo czytałem jakie problemy są przy nie dopilnowaniu poziomu i aż sie zmartwiłem, uffff .

Cytat:
2008-02-02 12:44:47, Adam_27 pisze:
Czyli nawet z instalacją gazową poziom płynu ma byc taki sam (GOLD).

Co za GOLD?
Poziom płynu ma być na składaniu zbiornika. Może oczywiście być 1 cm mniejszy jak i 2 cm większy. Świat się nie zawali.

Cytat:
2008-02-02 12:53:51, piotr_ek pisze:
Co za GOLD? ..

hi hi...Adam27 pewnie gdzieś sczaił niewyraźną instrukcję ...albo innom naklejkem o układzie chłodzenia....musi COLD ...było napisane i se dorobił ideoologię coby drożej brzmiało ...