MotoNews.pl

Ratunku-jak zdjac korbke podnoszenie szyb

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
rozkrecilem tapicerke i za cholere nie moge jej zdjac przez korbke...jak to sciagnac?walczylem z nia jakies 20min i nie moge wygrac...ktos ma jakis pomysl?PLEASE HELP

korbka jest zabezpieczona zawleczką musisz ją ściągnąć ja używałem do tego śrubokrętu

tez tak kombinowalem ale nie moge sciagnac...z drugich drzwi metoda podwazania czym sie da udalo mi sie sciagnac korbke ale zaslepka o ktorej mowisz jest na stale przymocowana do korbki...moze poprzedni wlasciciel przyklejal zaslepki? ogolnie czekam na pomysly, bo w ktoryms momencie wymienie drzwi z inna korbka

Dokładnie takie samo rozwiązanie jest w maluchu wiec dasz rade sprężynująca zawleczka z zaokrąglonego drutu...śrubokretem to zrobisz

wez srubokretem delikatnie odwaz korbke, a drutem z zagietym kocem musisz czepic za nia i mocno pociaggnac wiec musisz uzyc w miare twardego i cienkiego drutu

Cytat:
2008-02-02 17:45:07, Adus20 pisze:
wez srubokretem delikatnie odwaz korbke, a drutem z zagietym kocem musisz czepic za nia i mocno pociaggnac wiec musisz uzyc w miare twardego i cienkiego drutu

Zawleczka jest widoczna między tapicerką a korbką, odciąg trochę korbkę od tapicerki to zobaczysz zawlczkę i wszystko stanie się jasne.Korbka niie ma plastikowej zaślepki jak to jest w innych samochodach )

W wyszukiwarkę ciężko wpisać??

FOTORELACJA

dzieki all...zaraz smigam zdejmowac korbke.
mozna zamknac