Mały wyciek oleju!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam wyciek oleju i nie wiem co zrobic ale gdzie mi wycieka. Wyciek widoczny jest z tyłu silnika z kanału jest cały mokry wiczą kraple oleju na kolektorze ssącym od góry..
Wymieniłem uszczelke pog klawiatura i nic nie dało.
Wymieniłem także simering na takim czujniku co wchodzi w głowice po prawej prtonie kołu kolektoora ssacego i nic. a właśnie pog tym czujnikiem widać że zbiera się olej na głowicu w takim dołku.. Z kąt jeszcze może wyciekać ten ojej pomocyy!!!!! undefined

my tez ci nie pomozemy:] ciezko raczej tak przez internet znalesc gdzie masz wycik jedyne wyjscie to dokladnie umyc silnik i codziennie zagladac gdie sie pojawia wyciek

Myłem i nic nie widac to sie gdzieś sączy a nie kapie jest to 1.8 16v

Zauważyłem ze oles skupia się centralniie na srodku kolektora ssącego pod tą rurą do wlotu powietrza w takim kanaliku pomięrzy wtryskami ale jakim cudem tam się znajduje jak wymieniłem uszczelke pod pokrywż zaworów a powyżej jest przepustnica silniczek kkrokowy ale tam nie ma oleju!!!

[ wiadomość edytowana przez: marpol102 dnia 2008-03-05 23:42:12 ]

Jak bedziesz na kanale to zajrzyj od spodu silnika od tylu stojac przodem do kierunku jazdy ,po jego lewj stronie pod pokrywa zaworow jest czujnik i tam ze wzgledu na uszcelke tego czujnika moze byc wyciek wlasnie co identycznego mialem ,wymienione byly zimeringi i cieklo sprawdz jeszcze ewentualnie czy nie leci spod filtra oleju ,moze jest nie dokrecony.Pozdrowienia