MotoNews.pl

Huk podczas jazdy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam kolegów.Mam pytanko kiedy jadę moim essim to słychać takie głośne buuuuu to nie silnik bo jak go zluzuje to i tak huczy.Byłem u mechanika i stwierdził że to łożyska i wymienił ich mi tylko ze tylne.Przód powiedział że dobry.Ale to nadal huczy.Jeżdżę na zimówkach dębica frigo.Koła wyważałem też dobrze.Jak myślicie to wina tych opon czy może jednak łożysko? POZDRO

podnies na lewarku i pokrec kołami

poza tym to nie ta kategoria

no wiem kolego pomyliłem się

dzięki za przeniesienie do poprawnej kategorii. no i jak pokręcę tymi kołami to co wtedy?

Jak podniesiesz na lewarku tył to poruszaj dosyć mocno te tylne kola we wszystkie strony( od siebie, do siebie) nie powinny latać, muszą być sztywne, nie powinno być luzu jak jest luz to źle.

ruszaj kołem w pionie i poziomie sprawdź też przód.... takie szumy rozchodzą sie po całym samochodzie

dzięki koledzy na info coś będę działał.POZDRóWKI

przedewszystkim sprawdz luzy jak koledzy napisali ale niekoniecznie zwiazane to bedzie z huczeniem... pokrec kołem jak łozyzko wyje to przy kreceniu bedziesz slyszec szum, normalnie koło jak sie obraca to nic nie słychac chyba ze hamowniki sie zle ulozyly to moga trzec

Luzy sprawdzałem i nic nie ma.Oki to pokręcę kołami i zobacze co sie tam dzieje.DZIęKI

może coś Ci trze o koło, a może poprostu opony ci huczą. Zimówki tak lubią

No to u mnie bylo tak : zimowki chucza - trza pojezdzic bo za chwile wiosna i zalozy sie letnie -> zakladam letnie a to nadal chuczy - wymiana lozysk przednich - ciut lepiej -> poddalem sie -> kupilem na ta zime nowe zimowki na przod - cisza jak w E-klassie

Czyli trzeci komplet kol zalatwil sprawe

no dzięki koledzy za info.też tak właśnie myślałem że to te zimówki tah huczą ale chciałem poradzić się was koledzy.pozdrówki