MotoNews.pl
5 Ile moge dostac za silnik na zlomie? (205449/45)

Ile moge dostac za silnik na zlomie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie... silnik ze skrzynia biegow 1,6 16V zawala mi miejsce... chce go zdac na zlom ale nie wiem czy oddac w calości czy pobawic sie w rozkrecanie... silnik na chodzie ale jest juz slabej kondycji i podobnie skrzynia... nadawalaby sie tylko na czesci... wiec nie proponuje nikomu kupna... wiec moje pytanie brzmi... ile moglbym za silnik dostac na zlomie i czy sie oplaca segregowanie wedlug surowca (rozkrecanie na czesci pierwsze)... Prosilbym o w miare mozliwosci szybka odpowiedz...

ja silnik z maluch dostałem za samo aluminium60zł

a silnik z essiego jest dużo większy więc mysle że się opłaca...

ale jest jeden warunek jak juz rozkręcasz to musisz idealnie co do śrubki ogołocić go bo wtedy dostaniesz więcej za aluminium.

pozdrawiam

Tam jest trochę aluminium, jak dasz całość to cię tradycyjnie zrobią w balona na złomie i więcej za złom dostaniesz niż aluminium.

oki dzieki wielkie za pomoc... w takim razie chyba rekawki sobie zaczne podtaczac i do dziela pozdrawiam

Jak chce Ci sie bawic w rozkrecanie za 50 zl to sie baw

Cytat:
2008-02-04 16:05:04, Seba pisze:
Jak chce Ci sie bawic w rozkrecanie za 50 zl to sie baw

w sam raz na dlugie zimowe wieczory

rozkręcaj rozkręcaj...ja rozkręcałem silnik od 125p i nienarzekałem...fajna sprawa bo się uczysz co jest w środku a po drugie tak jak koledzy mówią posegreguj wg metali to dostaniesz wiecej niż za całość...

no i zdecydowalem sie na rozkrecanie... za duzo za przemawia niz przeciw...
1. wieksza kasa... od zlotowki do zlotowki i nazbiera sie 3 stówki
2. latwiej bedzie go wywiezc w czesciach niz w calosci (brak haka w essim co jest oczywiste)
3. jak kolega wspomnial zobacze dokladna budowe serca samochodu...
4. jak zajme się rozkręcaniem silnika moj smok odocznie a co za tym idzie zaoszczedze hektolitry benzynki... bo jak sie nudze zawsze gdzies sie przejechac lece

dodam ze srednio na zlomie za silnik (caly) daja zeta za kilogram

za 3 silniki 1.0 od pandy dostalem 167zł