Na ile najkrotsze OC??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam bardzo serdecznie.

czy ktos sie orientuje czy jest i jak tak to w jakiej ubezpieczalni mozliwosc ubezpieczenia pojazdu na okres jednego badz kilku miesiecy??

w standardzie ubezpieczenie OC trwa rok, ale slyszalem ze sa ubezpieczalnie ktore ubezpieczaja na miesiac itp.
albo moze ktos cos slyszal chociaz o ubezpieczeniu na pol roku??

potrzebuje tylko na miesiac dwa wiec nie chce ubezpieczac na rok, a kazda oszczednosc mnie ratuje. wiec jakby ktos slyszal cos w tym temacie to prosze o nazwe ubezpieczalni, ja juz zadzwonie i sprawdze informacje

z gory bardzo dziekuje

w każdej ubezpieczalni masz opcje na raty, a podpisujesz umowe na rok, musisz i tak mieć ciągłość ubezpieczenia wg prawa nie można nie mieć go wogóle. Gdzie była firma co rozkłada płacenie składki na 12 miesiecy nawet sie reklamowali w TV jak pamietam

jesli masz auto czasowo zarejestrowane to mozesz czasowo ubezpieczyc{czerwone tablice} jesli masz auto zarejestrowane "normalnie" to chyba jedynie opinia o wartosci historycznej auta moze cie zwolnic od ciaglosci oc, niezaleznie w jakiej by to bylo firmie

dzieki za odpowiedzi konkretne i rzeczowe.

to ja wiem ze trzeba caly czas oplacac i miec ciaglosc, ale to ze tak powiem inna sprawa

czyli rozumiem ze nie ma takiej firmy czyli dupa zbita... a kurde gdzies slyszalem o tym, o ratach to wiem na bank ze jest taka tak jak mowisz z telewizji ale to mnie nie ratuje, bo jezeli nawet wezme na 12 rat, to oni juz ze mnie pociagna reszte rat jezeli umowa bedzie roczna. jakby ktosik cos jednak slyszal to prosze o udzielenie sie.

na zachodzie nie ma problemu zeby wykupic ubezpieczenie na tydzien a chyba nawet na jeden dzien mozna. a obowiazku nie ma sie zadnego. jedynie polska chory kraj kaze kazdemu oplacac OC i abonament TV

bo to jest polska

na motorvision klasic kiedys mowili ze w niemczech na jedne tablice i oc mozesz miec do 10 samochodow

a u nas to jest nie do pomyslenia bo ile kasy by staracili

zaponiałem napisac ze oczywiscie zabytkowych

na normalne wozidła sa normalne przepisy

Ciurus, zapraszam do przedstawienia swojego powozu ( w szczegolnosci mam na myli 125p pick up ) w dziale nasze pojazdy na tym forum. Fajnie by bylo jakbys powklejal foty i opisal auto.

PZDR

Cytat:
2008-02-04 16:47:43, Try3ek pisze:
Gdzie była firma co rozkłada płacenie składki na 12 miesiecy nawet sie reklamowali w TV jak pamietam

ubezpieczenie w mBanku

to była chyba i AXA ale to jest syf

AXA i mBank - składkę liczy się Pro Rata - czyli za wykorzystywany okres tak jak w większości ubezpieczalni składki za AC. Ale nie przejmujta się panowie powoli stanie się to normą w innych firmach. Rynek musi iść w tę stronę bo ubezpieczenia nie tanieją, a ludzie się nie bogacą, a klienta trzeba zdobyć. Więc za pół roku pewnie większość bedzie tak robić

czyli dupa zbita, bo jak i tak sie umowe podpisuje na rok czasu to mnie to nie kreci

postaram sie cos skrobnac o PICKUPie, jego historia jest dosc zakrecona itd. wiec moze nie bede sie rozpisywac ale fotki jakies wrzuce moze dzis wieczorkiem chociaz nie mam jego aktualnych zdjec :/ na ktorych jest juz po blacharce i ma usuniete pare mankamentow.

Cytat:
2008-02-05 12:18:22, Ciurus pisze:
czyli dupa zbita, bo jak i tak sie umowe podpisuje na rok czasu to mnie to nie kreci postaram sie cos skrobnac o PICKUPie, jego historia jest dosc zakrecona itd. wiec moze nie bede sie rozpisywac ale fotki jakies wrzuce moze dzis wieczorkiem chociaz nie mam jego aktualnych zdjec :/ na ktorych jest juz po blacharce i ma usuniete pare mankamentow.

jak masz auto strasze niz 25lat to kwalifikuje sie na pojazd historyczny - wowczas nie musialbys miec ciaglosci OC i moglbys zawrzeć OC krotkoterminowe. W przeciwnym wypadku musisz miec ciaglosc, bo jak nie skladką, to karą na fundusz Ci przyłożą...

Nie wiem czy tak samo jest z samochodami ale kolega rejestrowal motorower marki Simson w PZU i normalnie na 6 miesiecy mu zarejestrowali i nie ma go jako zabytkowy ani nic normalne biale tablice