W sprawie oświetlenia w Avensis

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moi drodzy, mam pytanko, czy któreś z Was spotkało się z niewystarczającym oświetleniem szosy podczas jazdy Toyotą Avensis 2004 r. Byłem w serwisie, ale tam powiedziano mi, że natężenie światła jest poprawne, ale jadąc nocą szosa jest mało widoczna, poprostu oświetlenie lamp przednich jest niewystarczające. Czy można zainstalować inne, mocniejsze żarówki?

Mocniejsze tak, ale nie w sensie mocy elektrycznej (musi być 55/60W), pewnie dużo o tym było pisane, można bez obaw nabyć produkty philips, osram, tungsram typu "+50%".

Cytat:
2008-02-05 14:05:02, kadross pisze:
Moi drodzy, mam pytanko, czy któreś z Was spotkało się z niewystarczającym oświetleniem szosy podczas jazdy Toyotą Avensis 2004 r. Byłem w serwisie, ale tam powiedziano mi, że natężenie światła jest poprawne, ale jadąc nocą szosa jest mało widoczna, poprostu oświetlenie lamp przednich jest niewystarczające. Czy można zainstalować inne, mocniejsze żarówki?

Sprawdz czy jak stoisz np 20 m od sciany to widzisz wyrazna granice swiatla i cienia...Czesto wytapiaja sie odblysniki wokolo zarowki i zarowka odsuwa sie a nawet wypada do tylu,efekt jest taki ze reflektor swieci ale nie oswietla

Rozumiem,że żarówki H7 -reflektory standardowe.?
Następne pytanie,czy masz wstawiony moduł obniżający napięcie zsilania świateł mijania?Jeżeli masz(żarówki nieczęsto się przepalają)to już masz światełka nieco ciemniejsze,jeśli żarówki mijania często wymieniasz to modułu nie masz.
Przetestowałem i stwierdziłem ,że jak dla mnie najefektywniejsze są żarówki PHILIPS BLUE VISION ( tak w przybliżeniu się nazywają)
A testowałem wiele marek oczywiście znanych producentów.

Cytat:
2008-03-01 12:46:54, kiki pisze:
Rozumiem,że żarówki H7 -reflektory standardowe.? Następne pytanie,czy masz wstawiony moduł obniżający napięcie zsilania świateł mijania?Jeżeli masz(żarówki nieczęsto się przepalają)to już masz światełka nieco ciemniejsze,jeśli żarówki mijania często wymieniasz to modułu nie masz. Przetestowałem i stwierdziłem ,że jak dla mnie najefektywniejsze są żarówki PHILIPS BLUE VISION ( tak w przybliżeniu się nazywają) A testowałem wiele marek oczywiście znanych producentów.

Modol obnizajacy napiecie
Zawsze mnie to bawi masz na mysli ten kawalek czarnego peszla z 40 kilometrami cienkiego drutu w srodku???
To jest lepszy kit niz te wnioski racjonalizatorskie za komuny.
Ale jest ze cos robia skosnookie kurduple
a reflektory jak sie wytapialy tak sie wytapiaja,a paruja na potege.