KUPIE PRZEŁĄCZNIK Z TEMPOMATEM Z KOSTKA 2 PINOWĄ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak jak w temacie przełącznik ma byc do omegi b 2,5 TD. Jesli ktos takowa manetke chcialbym sprzedac zapraszam na maila berni19@gmail.com

allegro nowka 55 zł widziałem ostatnio.

Tak ja ja tez widzialem, ale wszystkie sa 4 pinowe . A ja do mojego dieselka potrzebuje 2 pinowa.

Pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie

Oprocz samego przelacznika sprawdz wczesniej czy masz tez odpowiedni przelacznik przy hamulcu. Ja po kupnie przelacznika przy kierownicy nie uswiadczylem jeszcze dzialania tempomatu z niewiadomych wciaz przyczyn... Bede to badal w wolnej chwili.

Ten przy hamulcu ma byc chyba czteropinowy - w każdym razie ja miałem od razu pełną instatalację i po wpięciu działał tempomat.

Qrka jak go wymienialem rok temu to w ASO sie tylko spytali czy ma byc do automatu czy do manuala... nie pytali sie o tempomat. W takim razie w tych do automatu tez jest rozroznienie czy z czy bez tempomatu?

Kurcze nie wiem. Ja mam manuala - ale w wątkach o tempomacie nie trafiłem nigdy na rozróżnienie aut - man. Pisali tylko o czteropinowym (chyba) wyłączniku w przypadku posiadania tempomatu

Podobno w moim 2,5 TD jest pelna instalacja i tak we wszystkich 2,5 TD i niestety te przelaczniki ida jak cieple buleczki nikt juz ich prawie nie ma. A nowy podrobka kosztuje 150zl, z czterepinowa kostka 60zl wiec roznica jest i to duza.

Cytat:
2008-02-07 12:31:46, berni19 pisze:
Podobno [...]

No wlasnie... "PODOBNO". Tez myslalem ze tak mam ale cos jednak nie dziala. Albo mi wymienili na inny czujnik niz mialem, albo komp od automatu (ktory byl wymieniony na manual) glupieje i nie chce pozwolic na wlaczenie tempomatu, albo jednak brakuje czegos jeszcze...

A 150 to kosztuje chyba nowka w aso (ktos sie kiedys dowiadywal i tak pamietam ze mowil).

Dobrze kolego mowisz, ale nie tylko w ASO, podobno teraz tylko jedna firma produkuje te przelaczniki z kostka 2 pinowa i dlatego sa tak drogie.

Hej,
Ja mam benzynke, manual...ale chyba jesli chodzi o wylaczniki na pedalach to nie powinno byc roznicy. Na pedał hamulca jest 4 pinowy, a na pedał sprzegła 2 pinowy. Obydwa kupiłem w aso jak dobrze pamietam w granicach 80pln ( przy kupnie pytał sie gośc czy jest to automat czy nie ).. pewnie chodziło mu o wyłącznik na sprzęgle....

pozdr.

Dzieki koledzy za pomoc, juz zakupilem tempomacik. Zamienilem manetke i wszystko ladnie smiga omega 2,5TD 95r.

Pozdrawiam i temat do zamkniecia.

pozwól że dołączę:p i ja kupie takową rączkę kontakt na priv.