| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
winiar7 125p 1978/1979/1987/ ... warszawa | 2008-02-06 22:28:11 Moze zawory źle ustwiłeś (luzy)? |
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-02-06 23:31:56
nie. Proponuje sprawdzic wszystkie ustawienia po kolei, innej rady nie ma ![]() |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-02-07 12:10:22 marchewa poszła z gaźniora??? jak poszła to mnie się widzi, że kolega rzeźbił w aparacjie zapłonowym i przekręcił o 180 st. albo kable pomieszał.
Przyznam się, że ja też takiego druta walnąłem niedawno przy wymianie motoru i się jeszcze dziwiłem i pytałem - co się k..wa stało??? |
jaqo F&F MEMBER 126elx + C classe Warszawa | 2008-02-07 12:12:15 dorze ze w maluchu nie ma tego problemu ![]() |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-02-07 15:31:44
1. Sprawdź czy kable sa ok - kolejność zapłonu 1-3-4-2. Luzy regulujesz jak na obu zaworach masz luz taki żeby się koniki dało dygnąć w rękach - czyli jak oba sa w górze - ja taka metodę odziedziczyłem po ojcu i działa 2. kolektor 4-2-1 wymaga lekkiej modyfikacji - albo spiłowania albo przespawania bo rurki wychodzą nierówno - ja w moim otrzymanym od kolegi mam piłowane, żeby sie dioorki zgadzały - i w większości zaobserwowanych przeze mnie przypadkach taki tjun wymagał pieszczenia szlifierą lub spawarą 3. te kabeli to hmmm... jak zwykłe odcięcie benzynki w czasie jak autko na gazie zasuwa, jest koło nić bezpiecznik mozesz go sprawdzić na wszelki wypadek [ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2008-02-07 15:47:30 ] |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-02-07 16:17:07 jak odpalasz na gazie to gaźnior właściwie nie ma znaczenia bo gaz pakowany jest do silnika podciśnieniem - byle się przepustnice otwarły, może zarypał Ci się dolot, jak zalewasz bene z góry w gaźnik to i tak się rozleje więc ja w takich sytuacjach i tak nie wiem czy cieknie i skąd. masz zapłon elektroniczny sprawdź jeszcze połączenie cewka - wzbudzacz impulsów - aparat zapłonowy. Sprawdź jeszcze czy świeczki masz mokre - zweryfikujesz czy paliwo dostaje. Benzyny nie lej w gardziele tylko butelczynę z beną podepnij pod pompkę paliwa niech sobie normalnie pobiera jak bóg przykazał
|
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-02-07 16:39:43 I tak i nie... zależy... Wkurzająca odpowiedź??? NIE??? Musisz szukać aż znajdziesz te jedną pierdułę co się zjechała... mnie wyobraźnia omdlała... W każdym razie powodzenia |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-02-07 17:06:52 ZAPŁON. NIC INNEGO NIE MOŻE TO BYĆ!!! JAK MARCHEWKI SZŁY Z GAŹNIKA TO JA OBSTAWIAM NA PRZESTAWIONY ZAPŁON
WOGÓLE TO SIĘ IDŹ WYSPAĆ... MNIE POMOGŁO 8 GODZIN DOBREGO SNU - SILNIK SKŁADAŁEM 2 TYGODNIE NOCAMI PO ROBOCIE I PRZY ODPALANIU DOSTAŁEM ŚWIRA JAK NIE KRĘCIŁ Ło... sorry zapomniałem o kilkudziesięciu telefonach wykonanych do wszystkich z miasta kolegów co by mogli pomóc
Za co nie przestanę im być wdzięczny do końca... nie wiem czego [ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2008-02-07 17:09:23 ] [ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2008-02-07 17:12:54 ] |
profil-usunięty F&F Wolny Słuchacz :) | 2008-02-07 17:12:24 wrzuc stare swiece jesli zmieniles na nie oryginalne, znajomy mial ten sam problem, zmienilismy na stare i dziala jak zloto! |
czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2008-02-07 17:57:10 Zobacz czy dobrze założyłeś kopułkę. Wiadomo, że prawie niemożliwe jest złożenie tego na odwrót, ale czasem... jak się człowiek spieszy, to się diabeł cieszy, hehe
No i zobacz jeszcze masę na module i cewcę. Może luźne są kable na cewce. Najlepiej podmień te elementy, może któryś się zejsrał. |