Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Vyzn-R Babilon Bandit Lipno | 2008-02-07 01:28:07 Panowie, kupiłem sobie niedawno dosyć szybkie autko no i trzeba pomysleć o jakimś zabezpieczeniu skromnego portfela. Autko to renault 19 F16 i.e PH1 napedzane LPG/Pb
Poszukuje radyjka jak najtańszego z antenką na magnes. Ma służyc głownie do pytania sie o droge, ostrzegania innych i czasami jakiejść rozmowy bo czesto jezdze sam i nudzi mi sie, czyli do codziennego zmagania się z trudami polskich dróg. Wiem ze zaraz polecicie mi unidena + ML145 ale niestety ten zestawik jest za drogi na moją kieszen ![]() ![]() ![]() Zastanawiam sie nad TTI 770 lub 880, ale słyszałem o nich bardzo rozbieżne opinie, jedni chwalą bardzo a inni narzekają. Średnio podoba mi sie ten niebieski wyświetlacz ale na plus są podświetlane gałeczki, jezeli dobrze zbiera i nadaje oraz wyraznie słychac to przeboleje ten błękit, druga opcja to intek, inteka ale model 490+ z jakąś anteną midlant`a ok 150cm miałem na trasie 700km i bardzo fajnie sie sprawował i pasował mi, moze tanszy model nie bedzie duzo gorszy? Trzeci typ to ALAN 101 i tu tez słyszałem rózne dziwne opinie, na plus jest to ze posiada RF-gain, ale słyszałem ze jest z nimi sporo kłopotów, potrafią sie wieszac i niewyraznie słychac, ale niektórzy tez chwalą je ze są warte swojej ceny. Sam juz nie wiem co kupić. a moze po prostu kupić starą poczciwą ONWE MK2 + pożadną antene ( kiedys takie radyjko miałem na bazie i spisywało sie świetnie, nie wiem jak w mobilku)? Co do anteny to wstepnie rozwazam ML-145 ale może macie lepsze typy. Długość anteny nie gra roli, ważne żeby była magnesówka i dobrze sie spisywała zarówno w trasie jak i na miescie. Będzie stawiana na dachu. Tras superdalekich nie robie ale czasami moze sie zdarzyc jakas dalsza. Poprostu radio ma byc do normalnego codziennego uzytku. Nic nie bedzie udoskonalane w nim ani przerabiane jakiś rekordów łączności tez nie zamierzam bić, wodotryski tez mam w głębokim powazaniu. Bardziej zalezy mi na jakości połaczenia niz wyglądzie radia. Radyjko moze być tez uzywane. Praktycznie pełen freestyle, jedyne ograniczenie to niestety cena, inaczej kupiłbym Unidena 520 + Midlanda ML145 [ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2008-02-07 01:32:45 ] |
![]() Vyzn-R Babilon Bandit Lipno | 2008-02-07 20:46:25 to juz mam ale na zakretach wypada xD |
![]() Góral (M) CB FORUM president Opel Meriva A Helmond | 2008-02-07 22:13:38 przywiązać... ![]() |
![]() Vyzn-R Babilon Bandit Lipno | 2008-02-15 01:07:46 nie ma do czego ![]() Wiem do czego pijesz... ![]() Ale zamiast umoralniac to moze doradzisz?? ![]() [ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2008-02-15 01:08:25 ] |
![]() Vyzn-R Babilon Bandit Lipno | 2008-02-19 23:27:05 ok panowie, dorwałem okazjonalnie intek`a 110+ i do tego Antena MAG-1345 co prawda antena kruciutka i jak uzyskam na niej z 3km zasiegu to bedzie super, ale co mi szkodzi sprawdzić, moze nie bedzie tak tragicznie, tym bardziej ze z antena w sumie było w cenie samego radia, dostane radyjko jakoś na dniach to bede testował i napisze sprawozdanko, podepne jeszcze sie pod znajomych antenki w weekend i zobacze jak sie spisuje na róznych konfiguracjach ![]() ![]() |
![]() Vyzn-R Babilon Bandit Lipno | 2008-02-20 01:24:24 Tak jeszcze z ciekawosci, jakich mniej wiecej zasięgów moge sie spodziewac na takiej antence? ja liczę ze tak jak napisałem wczesniej na 3 km zeby jako tako sie dogadac, ale niektórzy twierdza ze na takiej antence potrafią dolecieć do 6km czy to jest możliwe na takim zestawie?? ![]() |
![]() Vyzn-R Babilon Bandit Lipno | 2008-03-03 13:02:08 Panowie, jak do tej pory zestawik spisuje sie rewelacyjnie... jedyne co to antenka jest za krotka no i zasięgi ok 3-4km nie są rewelacyjne ![]() ![]() ![]() ![]() Parametry techniczne anteny: * Wyskokośc 100 cm * Zysk (wzmocnienie): +6 dBi * Długość przewodu około 4 m(+-3%) * Przewód zakończony wtyczką UHF CB * Częstotliwość : 26 - 28 MHz * Średnica podstawy magnetycznej 12 cm i to wszystko co o niej wiem ![]() |