Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Ronaldo Miłośnik FSO Polonez Atu+ 1.4GTI ... Poznań | 2003-07-11 09:19:41 Wiem, wiem, wiem, podobne topiki już były, tylko nie znalazłem w nich, tego co mnie interesowało. ![]() Wczoraj wieczorem, zabrałem się za "usprawnianie" wycieraczek ![]() ![]() Na mój gust, to chyba impuls który wysyłany jest z tego regulatora, jest jakby, zakrótki, czy co? ![]() 1. Czy ktoś rozbierał silnik? 2. Czy złożenie silnika ma wpływ na coś? Czy istotne jest przy składaniu, położenie tego plastikowego trybu który uruchamia styki, od powrotu, wycieraczek? 3. Na który przewód dać przekaźnik? Na stałe 12v, czy na ten "zakrótki" impuls z przerywacza? To chyba all z moich pytań, pozdrawiam. ![]() |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-07-11 18:23:57 Miałem ten sam problem - winna jest krzywka wenątrz przekładni wycieraczek . Krzywka jest odpowiedzialna za powrót wycieraczzek po wykonaiu pełnego cyklu do położenia spoczynkowego ( mam nadzieje ze da sie to zrozumieć) Nie rozbierałem tego tylko wymieniłem cały silniczek z przekłądnią ( na szrocie w sk-cach dąłem jakieś 40 zeta |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-08-01 19:15:02 ja miałem podobny objaw a skończyło mi sie na wywalaniu bezpieczników
narazie odłaczyłem regulator i mam jedno biegowe wycieraczki ale na jesień mam w planach rozgryzienie w/w problemu |
![]() MacioBA Miłośnik FSO Fiat 125p Rybnik | 2003-08-02 09:52:51 Nic nikomu sie nie nasuwa?? Moje obawy chyba były uzasadnione...zdaje się, że pozostaje wymiana silniczka ![]() |
![]() dominikr Miłośnik FSO Espero 1.5 16V, Ład ... Rawa Mazowiecka | 2005-03-12 11:12:19
Jak mój brat kupił Borewicza C 83r. to wycieraczki drętwo pracowały i tylko na I biegu. Nasmarowałem mechanizm, ale niewiele to pomogło, dopiero jak rozebrałem silniczek i przeczyscilem kumutator oraz szczotki papierem ściernym to zaczęły normalnie pracować, także na drugim biegu. Oprócz tego wykonałem dodatkowe podłączenie masy silniczka do nadwozia co delikatnie przyspieszyło pracę wycieraczek. [ wiadomość edytowana przez: dominikr dnia 2005-03-12 11:19:06 ] [ wiadomość edytowana przez: dominikr dnia 2005-03-12 11:19:48 ] |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-07-14 13:14:22 Patrząc na ceny z rynku wtórnego uważam że regeneracja bądź naprawianie silniczka we własnym zakresie nie ma sensu - TUTAJ masz takowy za 10 zł
|
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2006-03-16 11:22:30 Na zasadzie Plug and play nie bedzie. Elektrycznie moze by podszedł, ale minimum to przeróbka kostki i oczywiscie wgłębienei w schemat. Rozstaw otworów mocujących te jest inny ale to sie da obejść. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |