Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
marcinm ... | 2008-02-13 23:56:02 oo, ciekawe ![]() na razie poszukam jednak jakie mam wtryski obecnie założone ![]() dzięki pzdr |
gregoryy Kalety | 2008-02-14 21:59:02 Witam! Interesuje mnie ten sam temat. Mam Instalke BRC-Sequent24 na reduktorze Genius Max i wtryski z pomarańczową naklejką. Przy montażu instalki taki pokaźny reduktor kazałem sobie zamontować z myślą o modyfikacjach silnika(podniesienie mocy). Silnik to 1.8T.
Byłbym bardzo wdzięczny jakby ktoś zechciał podzielić się ze mną swoją już zdobytą wiedzą na temat parametrów i możliwości tej instalacji na tych i innych podzespołach. Jakby co prosze dać znać na forum to podam numer gg i będzie można dyskutować ![]() [ wiadomość edytowana przez: gregoryy dnia 2008-02-14 22:05:08 ] |
marcinm ... | 2008-02-14 22:09:50 Z tego, co doczytałem ( znalazłem wersję PL poniższej/powyższej tabelki ), to przy reduktorze Genius Max, lub reduktorze Genius 1500 masz dla ładowanego silnika odpowiednio 28/36/42kW na garnek ![]() Nie wiem jednak, czy to od koloru naklejki zależy, czy od jakichś numerów na wtrysku - jutro zadzwonię do EkoAlma albo Czakramu, i zapodam temat ![]() pzdr |
gregoryy Kalety | 2008-02-15 21:35:06 Czekam z niecierpliwością.
Ps. mógłbyś wkleić polską wersje tabelki na forum ![]() |
marcinm ... | 2008-02-15 21:58:12 Nie ma co wklejać, Asp. to wolnossący, Sovral, to dmuchany, u góry typy reduktorów ( 1200 do 100kW, 1500 do 140kW, Max powyżej ). Btw 1500 to wydatek ok 400zł, Max to już 950zł.
co do samych wtryskiwaczy : Normal : niebieskie Max : pomarańczowe Super Max : zółte Dane pochodzą z firmy Eko-Alma ( Wrocław ), której w tym miejscu bardzo dziękuję za fachową poradę, w przeciwieństwie do Czakramu z Tarnowa, gdzie jak poprosiłem o połączenie z działem technicznym, to niemiły głos w słuchawce poinformował mnie, że "techniczny to jest dla firm, a jak coś nie działa to trzeba przyjechać na diagnozę" . Pzdr |
gregoryy Kalety | 2008-02-16 17:03:31 No więc według tej tabelki łatwo policzyć, że na tych wtryskach LPG co mam moge zapomnieć o ~230KM~ na wtryskach które mam teraz z pomarańczową naklejką czyli "max type". Nawet stosując te największe czyli super maxy instalka może pracować na granicy wydajności.
230KM to ok. 170KW /4 =42.5KW na cylinder Więc z prostego rozrachunku wynika, że nawet super maxy nie wydolą przy tym reduktorze jaki mam czyli Genius Max. Wobec tego ktoś zna/może mi polecic jakieś większe bądz szybsze wtryski. Może jakaś tabelka z wtryskami wyczynowymi LPG?? ![]() Keichin, Planijet ??? |