Podświetlanie, proste pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po wyłaczeniu stacyjki i wyjęciu kluczyka (wszystko wyłączone) podświetla się pole wskaźnika przebiegu. Czy to normalne???
E34, 1995.

..Ee..Braciszek w E34 2,5tds tak nie ma. Jak wylancza zaplon do ostatniego polozenia kluczyka to wszystko gasnie (takze stan kilometrow i jego podswietlenie) A wyswietlacz swieci sie przez caly czas?? czy po jakims czasu gasnie???

świeci cały czas. Może od w 1995r coś zmodernizowali ?

...Hmmm..moze po 93r faktycznie cos zmodernizowali ..ale z drugiej strony bezsensu zeby podswietlenie przez caly czas swiecilo.. Wydaje mi sie ze tu bedzie problem z zegarami..moze jakies zwarcie..??? uszkodzone styki..??? dobrze by bylo gdyby na to popatrzyl jakis elektronic. Ale zeby niepchac sie w koszty to najpierw porzycz u jakiegos znajomego zegary z "piateczki" i sprawdz czy na innych tez sie swieci wyswietlacz..

Dziękuję!
Poradzę sobie, sam jestem elektronikiem ale nie chciałem szukać usterki tam gdzie może jej nie być.

A czy to normalne, że po wyłączeniu zapłonu(wyjęciu kluczyka) coś cichutko buczy w konsoli przez kilkanascie minut. Coś jakby silniczek, pompka.
Natomiast po przekręceniu kluczyka w pozycję 2, bez zapalenia silnika załącza się jakiś silniczek w okolicy skrzynki bezpiecznikowej i pracuje cały czas puki stacyjka jest w tej pozycji.

Cały licznik gasnie, powinien.

Silniczek? moze nawiew? A to ze sobie zyje po wył. stacyjki juz przerabialismy działaja np. silniczki od klap w ukł. chłodzenia.

pzdr

Rozumiem, że od klap mogą racować 15sekund, ale 20 minut?
Słyszę je tuż po załaczeniu zapłonu i to rozumiem.

To raczej nie nawiew, po pierwsze jest wyłaczony, a po drugie nic nie dmucha.

Rzadko bo rzadko ale na szczęście czasem ktoś jeszcze zagląda na to forum

Witam !
Ja u siebie też tak czasem mam, tylko że w momencie gdy nie zgaśnie mi wyświetlacz km lub czasem się sam (!!) zapali to kasuje mi dzienny przebieg km do zera i nie liczy go dalej, normalnie km się zmieniaja ale nie te dzienne. Nie wiem co może byc tego przyczyną.
Pozdrawiam

Cytat:
2008-02-17 21:45:49, Milas pisze:
Rozumiem, że od klap mogą racować 15sekund, ale 20 minut? Słyszę je tuż po załaczeniu zapłonu i to rozumiem.

qrcze Milas jestes bardziej uparty odemnie rozmawialismy juz o tych 20 minutach.. kiedys sie spikniemy np w kato podepniemy miernik do aku wył. zapłon i bedziemy siedziec i czekac jak długo napiecie bedzie malec do "nominalnego"..

Oczywiscie nie wykluczam ze cos u Ciebie jest nie tak..

pzdr

Możemy się kiedyś spotkać. niekoniecznie mirząc napięcie
To zmierzę sam w wolnej chwili.

Pozdrawiam

No teoretycznie to mozna by nawety mały spocik wyczarowac w kato np ale ekima słabo zgrana ostatnio hmm ale próbowac mozna