Ludzie co sie dzieje?! Pompa wody???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam problem z grzejącym sie silnikem, wymieniłem czujniki temperatury, wyciągłem termostat a woda i tak się gotuje po przejechaniu kilku kilometrow. Jakies 3 miesiące temu padła pompa wody i możliwe że sie przegrzał silnik ale pompe wymieniłem na nową i teraz silnik normalnie chodzi(oprucz tego gotowania wody). W wodzie nie ma znaku po oleju i olej też wygląda normalnie wiec uszczelke wykluczam. Zastanawiam sie czy może być taka możliwośc że pasek kręci kołem pompy ale pompa nie pompuje wody??? Pomóżcie....

To że olej masz ok to nie znaczy że uszczelka nie poleciała. Sprawdź czy nie masz spalin w zbiorniczku wody i czy cała chłodnica się nagrzewa. Prawdopodobnie masz uszkodzoną uszczelkę pod głowicą.Pozdrawiam.

również stawiam na uszczelkę

Mi sie wydaje, ze to raczej zapowietrzony uklad chlodzenia, wogole to sprawdz czy gruby waz dochodzacy do chlodnicy wogole sie nagrzewa. Jak bedzie zimny to znaczy ze plyn tam nawet nie dochodzi. Jak ja zapowietrzylem uklad to plyn nawet nie wyszedl poza maly obieg, gotowalo i wywalalo wode.

Dobra koledzy,
problem rozwiązałem, wyciągłem pompe, okazało sie że urwane śmigło. Ten kolega "mechanik" co mi ją wcześniej wymieniał musiał coś uszkodzić. Wymieniłem pompe i wszystko OK. Dzięki za zainteresowanie.