Pytanie o toyota carina GTSi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje wszystko o toyota carina 1.6, 1.8, 2.0 wszystkie w wersji GTSi(liftback). Jestem na kupnie tego autka, a przynajmniej któregoś z pośród nich. Nikt nie umie mi powiedzieć nic o tych toyotach. Ceny części, silniki(moc), utrzymanie takiego auta, awaryjność. Na stronach polskich fun i itp., wymieniają tylko gti, gli itp. Spotkałem te auta na stronach holenderskich, szwajcarskich niemieckich. Na 100% nie były sprzedawane u nas w Polsce. Jeżeli jednak były produkowane w Japonii to jest to dla mnie dyskwalifikacja ze względu na ceny części zamiennych.
Pozdrawiam null

Cytat:
2008-02-18 15:02:49, Raptus pisze:
Potrzebuje wszystko o toyota carina 1.6, 1.8, 2.0 wszystkie w wersji GTSi(liftback).

To pewnie oznaczenie wersji wyposażenia na rynek zachodni. GTi miały silniki 2,0. Pierwsze spotykam się z GT.. z silnikiem 1,6
Utrzymanie i awaryjność taka sama jak wszystkich Carin, ceny części też.

Cytat:
[...]Jeżeli jednak były produkowane w Japonii to jest to dla mnie dyskwalifikacja ze względu na ceny części zamiennych.

A myślisz, że do tych wyprodukowanych w Europie są tańsze ??
Różnice są głównie w osprzęcie elektrycznym, mechanika jest ta sama.
Ja tam bym się cieszył jakby trafić japoneczkę z '96-'97
Pozdro.

Cytat:
2008-02-18 15:02:49, Raptus pisze:
Jeżeli jednak były produkowane w Japonii to jest to dla mnie dyskwalifikacja ze względu na ceny części zamiennych. Pozdrawiam null

Masz bardzo błędne myślenie o japońskich elementach których na dobrą sprawę nie trzeba zmieniać w odróżnieniu od europejskich zamienników.Dużo osób żyje w takiej ciemnocie i przekazuje ją dalej nieswiadomie zniechęcając innych do zakupu.Na Twoim miejscu szukałbym tylko japońskiej wersji.Napisz może do czego chcesz używać samochodu a koledzy podpowiedzą która wersja bedzie do tego najlepsza i dlaczego.