Ideał Omegi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak się zastanwaiałem jaka dla mnie jest idealna Omega i w sumie to sam do końca nie wiem. Tak na prawde to mam dwa ideały

Omega A '92 - '93 czarna Caravan 3.0 DualRam najlepiej przyciemniana ze skromnymi lecz agresywnymi spoilerami i fajnym, niezbyt wielkim wydechem, koła 17'' wieloramienne.

Omega B MV6 <'96 ciemna Limusine dosyć agresywnie ospoilerowana z wydechem jak wyżej, koła też.

Jak to się widzi innym userom Bestii?

co do omegi A to uwazam ze niepowinno byc zadnych spojlerow ,rok tutaj nie gra roli, oczywiscie caravan ,zadnych napisow i takich innych dodatkow tylko fajne fele szerokie oponki a rura najlepiej calkowicie schowana

omega B to prosze sobie zobaczyc zdjecia z LOB party ze Słoku autko Clebera to byl dla mnie ideal

Disel no teraz to przycukrowałeś Rysiowi na maxa!!!!!!!!!

Disel, Rysiu nastawia Ci tyle piwa, że nie dasz rady wypić
Ja bym wziął po troszę od Dramara, Clebera i Totra.....

Res teraz to już odezwał się w tobie hurtownik!!!!!!!

Cytat:
zobaczyc zdjecia z LOB party ze Słoku autko Clebera to byl dla mnie ideal

To sie Disel nie przekrec jak zobaczysz Rysia Malenstwo na Mazurach. Wtedy to byl drobny poczatek. Teraz jest jeszcze 100x lepiej

A mnie się najbardziej podoba moja, bo :
1- jest tylko moja
2- jeździ i zawozi mnie tam gdzie chcę
Drugiej takiej nie ma na świecie co spełnia oba te warunki naraz

hmm..
Nie wiem co napisać , ale na pewno Dislowi nalezy się duże piwo - choćby w rewanżu za "rudą na myszach". No i oczywiscie PiotrowiS za irlandzki trunek.
No i jeszczę pare detali w Omce co by zaskoczyć tych co już ją widzieli

Pozdrawiam.

Moim zdaniem Omega sama w sobie jest ideałem zarówno, "A" jak i "B", cała moja rodzina jeździ omegami i nie chcą jej zamienić na żadne inne auto. To duża i wygodna bryka i przede wszystkim bezpieczna, mój teść przekonał się na własnej skórze o tym gdy w październiku zeszłego roku opuścił zakręt przy 120km/h, zleciał z dwumetrowej skarpy i kilkukrotnie dachował, po czym wszystkie cztery osoby wyszły przez szyberdach o własnych siłach. Skończyło się na kilkudniowym pobycie w lazarecie i miesiącu lizania ran. Strach pomyśleć co by było gdyby jechali TICO, brrr...

[ wiadomość edytowana przez: Gomall dnia 2003-07-14 10:54:14 ]

przypadek Twojego tescia utwierdza mnie w moim przekonaniu -

"stanowcze NIE wszystkim nagabywaczom - a moze jakis mniejszy, silnik 1,6, Astra.... Corolla.... "

Ma byc duze i mocne

Ideal to duzy samochod koloru czarnego, osiem cylindrów pod maska plus full wypas. Nietkniety przez wypadki i tunning, jaki by on tam niebyl.

MV6, biała lub jakiś srebrny metal. No i oczywiście Caravan

acha zapomnialem dodac ze uwazam, iz jasne kolory najlepiej wspolgraja z bryla Omeg.
Omega A najladniej wyglada w kolorze szampanskim i srebrnym. Bryla wtedy staje sie bardziej lekka, jakby samochod ciut szerszy. Tyl nabiera agresywnosci.
A Omega B wydaje mi sie podobnie.
Parkuje kolo mnie taka szampanska czasem, po remoncie drzwi. Bardzo pienkna...
Srebrny w B moze to nie to co w B, ale za to podobaja mi sie w kolorze grafitu jasnego - taki przyciemnialy srebrny.
Ostatnio przeleciala mi na trasie taka kremowa jasna - kolor dosc popularny w mercedesach z polowy lat 80-tych.
Rowniez bardzo dobrze wygladala....

Nie wiem, ale ciemnie kolory jakos niezbyt dobrze komponuja sie z bryla nadwozia. No moze poza czarnym.
Nie to ze samochod jest brzydki.
Ale jasne barwy jakos lepiej na nim leza.....

a mój ideał omegi to:

- oczywiście A !!
- silnik 3.0L Dual Ram
- Caravan CD
- rocznik 93
- kolor czarna lub granatowa perła
- szybki przyciemnione natryskowo
- felgi 16" proste pięcioramienne gwiazdy może z rantem ...
przez które widać zaciski hamulca polakierowane na kolor
nadwoza z napisem np: OMEGA
- gładkie proste nakładki na progi
- przespawana maska
- wydech z szeroką "owalną" końcówką ale cichutki !!
- delikatna lotka ze "stopem" na klapie
- dwa wygodne fotele kubełkowe
- mniejsza sportowa kierownica

Wszystko oczywiście dobrane kolorystycznie! żadnych jaskrawości itp ... !! to mój ideał Omegi!!
... a najfajniejsze by bylo to gdyby można było sobie pujść do salonu i kupić nie śmiganą OMEGE A !!

Krótko i na temat:

OMEGA LOTUS

Seba MASZ RACJĘ. i tyle w temacie!!!!!!!!!!

Nowe fotki mojej Bestyjki w profilu

Jessssssstt piękna.

Niech żyje skromność

Cleber odwaliłeś kawał dobrej roboty

Oma jest naprawde dowalona, nie ma niestety fotek tyłu ale wydech i tak widać

Jest już i tył.

Cleber zdradź ile kosztowały felgi ??