| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Adam_Tychy PF125p Tychy | 2008-02-19 07:30:14 Cześć. Tutaj masz regulamin KJS ze strony PZM
regulamin Na stronie 10 zaczyna się załącznik 2 i zaraz na tej stronie w dziale Wymagania na czerwono pisze o autach nie posiadających homologacji W skrócie: Auto takie musi być zgodne z załącznikiem J do mks, szczególnie dotyczy to układów i wyposażenia bezpieczeństwa (hamulce, wnętrze kabiny itd). Nie czytałem dokładnie załącznika J, ale pewnie tam pisze o tych przewodach. pozdro |
HEMIGTX F&F MEMBER PF125p/Polonez C 1983 Większyce | 2008-02-19 08:56:50 Nie dopuścili Cie ostatnio? |
Max_psg K-shel suchy i mokry ... Mysłowice | 2008-02-19 09:56:57 Heh, no z przewodami faktycznie nie miło, ale za resztę ci się należało ![]() |
Dar00 126p BIS/ 126p FL/ B ... Głosków | 2008-02-19 10:10:00 a cos takiego jak ja mam w swoim swapie z przewodami zrobione by nie przeszło?? taka "podwójna podłoga" |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-02-19 10:15:41 A w tym samym temacie - ma ktoś aktualną książeczkę i zasady na PKC itp??? |
KaKiGT gof3r ; rally fiest ... Trzebnica k/wrocławia | 2008-02-19 20:19:44 Przyznam sie, że nie dawno udało mi sie dostać licencje sędziego rajdowego ale o tych przewodach nei słyszałem. sam u siebie mam w kabinie i uważam, ze jak je tak przykryjesz żeby nie było widać wystarczy w myśl zasady "czego oczy nie widzą tego sercu nei żal". A pod samochodem może je szybko szlak trafić;/ |
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-02-20 07:59:04 Zgadzam się z przedmówcą. Bezpieczeństwo to podstawa, szczególnie na imprezach gdzie ścigają się "amatorzy" samochodami przygotowanymi we własnym garażu.
A jak ktoś nie wie jak wygląda poparzony wrzątkiem osobnik to niech się przejedzie do Centrum Leczenia Oparzeń w Śiemianowicach... Nie rozumiem tylko dlaczego przed startem należy wybebeszyć butlę z gazem i "w widoczny sposób odłączyć elementy instalacji gazowej" - bezpieczeństwo??? Chyba nie. Wystarczyłoby gdyby sadzia zakręcił zawór główny i cześć. |
JOHYM Celica GT Kraków | 2008-02-20 12:09:50 Co do butli z gazem to akurat zgadzam sie z przepisami, chociaż w tamtym roku to jeszcze można było z butlą, ale w razie grubszego dzwona to nie chciałbym mieć takiej butli w aucie |
grnb 126 racibórz | 2008-02-20 12:15:53 mi się wydaje że z tym lpg to przesada przecież na benzynie pozwalają jeździć a jest tak samo niebezpieczna. nie słyszałem osobiście historii żeby komuś wybuchł zbiornik w trakcie wypadku. |
yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2008-02-20 12:38:30 Ja smigalem dwa sezony KJS fiesta z gazem. Butle sa przeciez testowane cisnieniowo, tez nie slyszalem zeby komus cos wybuchlo przy dzwonie (mamy ponad 2 mln samochodow). Zbiornik z benzyna przy tylnej osi jest znacznie bardziej niebezpieczny. |
CEHU F&F MEMBER Duży Kropek Iserlohn/Niemcy | 2008-02-20 17:23:56 GAZ TO ZŁO!!
|
Furiosus (M) Furious Moderator duży, czerwony FIAT jeździ po Lublinie | 2008-02-20 18:24:05
napisał użytkownik malana gdzie nikt przy zdrowych zmysłach gazu nie założył |
CarvMachine F&F Sympatyk FSO 1500 125p (c) Sosnowiec | 2008-02-20 18:26:22
a myslisz po co Cechu swapuje 900?? hm?? |
Mariusz126p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p GŁOSKÓW | 2008-03-12 01:34:14 Jak nas ostatnio w sobote badali :
Z zewnatrz oswietlenie pelne swiatla drogowe pozycje etc , kirunki awaria itp w srodku jak zamocowane zostaly pasy szelkowe czy do fabrycznych mocowan szyny foteli czy sa sztywne fotele czy nie skrzypia nie lamia sie APteczka gasnica czy sa wazne wszystkie tzw ruchome rzeczy typu lewarek skrzynka gasnica trojkat przypiete do budy za pomoca trrrrytek Kola czy posiadaja homologacje tzw E i czy nie sa za bardzo na ciete ( pozdrowienia dla sedzi .........) oraz czy nie wystaja W komorze silnika czy wszystkie krucce paliwowe wtryskowe itp koncza sie cybantami akumulator przypiety dodatkowo szelką zapinki na masce z przodu musza byc osloniete aktualny przeglad OC NW DR oraz prawo jazdy czy aktualne A co do przewodow wewnatrz kabiny musza byc izolowane od kierowcy czy pasazera na wypadek ich rozszczelnienia i ewentulnych obrazen , czym ?? solona pochodzenia metalicznego |
kossos jasło | 2010-03-03 13:20:15 siema koledzy mam ważne pytanie złożyłem tyle co swapa i potrzebuje sie dowiedzieć jaki jest obecny regulamin co do takich aut i ogólnie jakich dokumentów potrzebuj żeby wystartować w rajd KJS proszę o szybko opd lub wysłani mi wszystkiego na emial Klosik3@wp.pl |
kossos jasło | 2010-03-03 13:28:01 i co tak dokładnie sprawdzają n a bk-1 proszę o szybką odp |