MotoNews.pl

[WROCŁAW / DOHC] Poszukuje szlifiernie / warsztat.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak wiem - wyszukiwarka.
Użyłem jej - ale podobnego wątku nie znalazłem.
Do meritum.
Jak tylko dojde do siebie - oddam swoje DOHC do szkiełkowania etc...
...ale nie ukrywam że przydałby się namiar na dobrego specjaliste(nie musi być to zaraz wielki warsztat) od silników Lanci/Fiata DOHC we Wrocławiu bądź okolicach.
Chciałbym to wszystko z głową pomierzyć i posprawdzać, co trzeba przeszlifować/wymienić etc.
Z tego co widze to ostatnio dobre warsztaty się wykruszają - ot np w "szlifierni" na kamieńskiego...nie splanujemy już głowicy.
Liczę na odzew wrocławskiego oddziału squadry.

Mam też nadzieje że wątek nie wyleci zaraz w powietrze - naprawde nie znalazłem niczego podobnego.

wały i cylindry na rakowej. obok byłego warsztatu henricha

głowice u kardasia boczna opolskiej

[ wiadomość edytowana przez: rogacek dnia 2008-02-19 21:47:43 ]

Tak jeszcze pociągne temat - domniemiewam że twój DOHC odwiedził te miejsca...
Albo po prostu się orientujesz.
Rozebranie i pomierzenie dołu - ewentualnie jakieś poprawki/szlify - jakie to koszta?

mój dohc nie musiał. u kardasia robiłem 3 głowice i znajomi też robią, na rakową dam teraz wał i blok od ladzianki

Cytat:
2008-02-19 22:30:45, rogacek pisze:
mój dohc nie musiał. u kardasia robiłem 3 głowice i znajomi też robią, na rakową dam teraz wał i blok od ladzianki

mógłbyś rozwinąć "robiłem głowice"?
I ile to kosztowało?

no właśnie potrzebuje oddać wał do szlifu, i spasować większe zawory do głowicy, tyle że to nie jest dohc ani też 2-cylindrówka, warto rogacek tam do nich zajechać?? Jakie mają ceny??

Ja głowice oddaje do Piętki na ul. awicenny, a szlify na ulice hubską
na przeciwko drogówki. oba te zakłady polecam z czystym sumieniem. oddaje tam od lat podzespoly silnikow.

fajnie chłopaki - ale podajcie jakieś ceny...żeby człek miał i rozeznanie i porównanie

1) Szlifiernia wałów korbowych i cylindrów
W.J.Luboiński
ul.Rakowa 42
tel 071 - 325 43 43

2) zakład mechaniki pojazdowej
ul.Rakowa 56
tel 071 - 325 43 66

Te dwa warsztaty zajmują się szlifowaniem etc na Rakowej.
To tak na przyszłość.