MotoNews.pl

Czerwone żarówki do białych kloszy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie jak robicie czerwone lampki do tylnych białych kloszy? Bo kurde te niby czerwone żarówki co są w sklepach to świecą i tak na biało.......

Cytat:
Mam pytanie jak robicie czerwone lampki do tylnych białych kloszy? Bo kurde te niby czerwone żarówki co są w sklepach to świecą i tak na biało.......

Na to jest bardzo prosty sposób sprawdzony przeze mnie.
1.Kupujesz zwykłe żarówki takie jak miałeś w zwykłych kloszach,świecące na biało.ma
2.Idziesz do sklepu modelarskiego takiego z plastikowymi modelami i prosisz faceta o farbę do malowania świateł i migaczy w modelach samochodów,najlepiej firmy humbrol.One są filtrowane,czyli właśnie przezroczyste i przepuszczają jeden konkretny kolor światła.są zarówno czerwona jak i pomarańczowa.To są maluteńkie słoiczki i kosztuje to może 8 zeta,a pomalowałbyś tym ze 70 żarówek.Efekt sprawdzony i działa w 100% tylko pomaluj ze 2 razy co najmniej

Kapuje... ja właśnie pomalowałem zabranym kobiecie czerwonym lakierem do paznokci wieczorem zobacze jaki efekt
A co sądzicie na temat spreyów?

tylko nie lakier do paznokci!!!

Lakierem nic nie wskurasz,a te farby mają słabą krywalność i bardzo dobrze przepuszczają światło.Z lakieru będziesz miał gówno takie jak byś przyciemnił klosze.A farbka to sprawdzony sposób,mam tak od 4 lat przednie kierunki zrobione

Lakier od paznokci sie przypali i zrobi sie czarny jak juz chcecie malowac to sprayem do przyciemninia lamp jest czerwoy i ma duza przepustowsc swiatła

Poochaty ma 100% racje, ewentualnie jak chcesz to w mojej miescinie sprzedaja dobre czerwone zarowki, przynajmniej moje swieca naprawde na czerwono, specjalnie chodzilem o roznych porach ogladac.

Ja mam specjalna farbe do malowania zarówek..sa rózne kolory w tym czerwony tez. Cena z tubke z pedzelkiem to chyba 5zł ..Gotowe czerwone mozna spotkac na giełdzie
pzdr. Andrzey

jak ci się zacznie jarać lakier to bedziesz miał odrazu przyciemnione (przykopcone) klosze

Cytat:
2003-07-12 22:46:02, Rino125p pisze:
jak ci się zacznie jarać lakier to bedziesz miał odrazu przyciemnione (przykopcone) klosze

Rino masz racje dlatego kupujcie tylko farbki do tego przeznaczone