MotoNews.pl

Pompa nie chce zaciągnąć oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem jest taki E30 348, rok 89, poszła mi uszczelka na tym rysunku nr 4 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AJ51&mospid=47273&btnr=11_1116&hg=11&fg=10
Sprawa wydawała się prosta i kolega który jest mechanikiem w citroenie mi to robi. Po wymianie uszczelki i złożeniu wszystkiego nalał oleju i okazało się że pali się konewka ciśnienia oleju, Pompa nie zaciąga oleju. Wlewał olej i od strony filtra i przez czujnik ciśnienia ale pompa nie zaciąga. Czy może ktoś się spotkał z takim problemem. Szukam tu pomocy bo już chyba z 5 razu to wszystko rozkładał i nic nie zrobił, chłopina nie daje rady. Szukam więc jakiegoś rozwiązania Z góry dziękuje za pomoc.

Czujnik podłaczony? moze pompuje tylko nie ma pomiaru?

czujnik podłączony i przed rozebraniem tego wszystko działało bez problemu. Pompa nie pompuje bo w filtrze nie było oleju a po rozebraniu w pompie też go nie było.. Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, bo np. miskę kleił na sylikon i czy przypadkiem jakieś jego drobinki nie zatkały kanalików, ale to chyba wątpliwe....

Wątpliwe.
Na silikon........nieładnie,
Chyba trzeba rozebrać, jak dla mnie to bład w składaniu, cudów nie ma.

Zrobił, nie wiem na 100% co było, ale mi powiedział że pompa ciągnęła lewe powietrze gdzieś spod miski olejowej. Już nie wnikam w ten temat bo dosyć mam bujania sie z tym problemem. Nareszcie temat jest już za mną, a koleżka już się nie dotknie więcej do mojego auta

Czyli źle poskładał.