MotoNews.pl

Kto mi pomoze !! niewiem jak zamontowac tube w bagazniku...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niewiem jak zamontowac tube w bagazniku aby mi nie latala (tuba jest okragla)....wiem ze sa do tego jakies pasy ale jak to zrobic...?? aby dwa pasy do siedzenia przyczepic i zeby tuba lekko wisiala czy lepiej jeden pas do siedzenia a drugi do podlogi w bagazniku..??

Prosze doradzcie mi ... ? albo piszcie jak wy macie zamontowane

ja uzył bym jednej gumy, owinąwszy nia tube przypią obydwa jej konce po przekatnej do podlogi bagaznika

Na pewno nie tak żeby lekko wisiała. Musisz jakoś to rozkminić, jaka duża jest tuba i gdzie Ci pasuje. Byle solidnie.

Cytat:
2008-02-21 01:06:23, POMPA pisze:
ja uzył bym jednej gumy, owinąwszy nia tube przypią obydwa jej konce po przekatnej do podlogi bagaznika

tak ale na co to przymontowac...?? jakies haki czy cos w tym stylu...?? bo nie mam zielonego pojecia

Cytat:
2008-02-21 01:10:04, Wojo pisze:
Na pewno nie tak żeby lekko wisiała. Musisz jakoś to rozkminić, jaka duża jest tuba i gdzie Ci pasuje. Byle solidnie.

tuba ma kolo 65cm i bym chcial ja jak najblizej siedzenia aby bylo jeszcze miejsce do bagazu

Cytat:
2008-02-21 01:11:25, wyzyniak87 pisze:
tak ale na co to przymontowac...?? jakies haki czy cos w tym stylu...?? bo nie mam zielonego pojecia

mozna kupic takie tanie gumy z haczykami na koncu,
przysun do siedzenia owin 2x guma i zapnij do dolu oparcia sedzenia
(tak zeby jeden hak byl po lewej a drugi po prawej stronie tuby)
niewiem jak ci to inaczej wytlumaczyc

W HB miałem tubę JBL-a ale nie mocowałem jej. jedyny zabieg polegał na tym, że miałem koc w bagażniku i kładłem go w taki sposób żeby uniemożliwiał przemieszczanie się tuby. Dorym rozwiązaniem wydaje się być użycie gum z haczykami, ale możesz też kupić "rzepa" z metra, przymocować go do oparcia i podłogi, a drugą część do tuby i w ten sposó ją mocować. Oryginalnie to w zestawie z tubą powinny być specjalnie wyprofilowane podkładki i paski.

P.S.
Temat chyba do działu Car audio...

Cytat:
2008-02-21 17:01:35, R_O_Y pisze:
W HB miałem tubę JBL-a ale nie mocowałem jej. jedyny zabieg polegał na tym, że miałem koc w bagażniku i kładłem go w taki sposób żeby uniemożliwiał przemieszczanie się tuby. Dorym rozwiązaniem wydaje się być użycie gum z haczykami, ale możesz też kupić "rzepa" z metra, przymocować go do oparcia i podłogi, a drugą część do tuby i w ten sposó ją mocować. Oryginalnie to w zestawie z tubą powinny być specjalnie wyprofilowane podkładki i paski. P.S. Temat chyba do działu Car audio...

no ten temat jest w CAR-AUDIO a odnosnie tego co napisales ze powinno byc w zestawie takie cos jak "pasy do mocowania" to powiem ci tyle iz kupywalem wszystko osobno

Pozdrawiam
------------------
Pal Gume Nie Dusze !!!

Urwanie Glowy = 13luty godz 19:40 Czarny Kot Przebiegl Mi Droge ----> 19:53 Wpadlem W Dziure i Urwalem KOLO :/

W tesco za 5zl kupisz te gumy z haczykami o których mowa i przypinij se gdzie chcesz... kolo miał z prawej miedzy nadkolem a tylna lampa...o ile ći wejdzie (średnica)..pozdro i milego montażu