MotoNews.pl

Prosze o inf. dot. montaża silnika 1.9tdi/td do MALUCHA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Noszę się z zamiarem kupna Malucha .
jestem zdecydowany na silnik 1.9 tdi (OBOJĘTNE Z CZEGO) i chciałbym poprosić o e-mail ,lub numer telefonu Pana ,właściciela takiego piaskowego koloru malucha -z silnikiem od Golfa 1.9 tdi. n

A jesli to nie możliwe to prosze mi podać adresy , telefony co kolwiek -firm które podejmą mi się włożyć do malucha silnika 1.9tdi

http://www.maluch.mgt.prv.pl
tam wejśc do działu EKSPLOATACJA -GALERIE -PRZESZCZEPY
6. 126p 1.9TDI VW Golf
Co tu dużo pisać.. Jaki to maluch to chyba widać. Potwór, nie maszyna. Silnik z VW Golfa 1.9D robi swoje, co można zobaczyć na filmach...

P.S.
1 co trzeba w tym wypadku jeszcze wymienić ( skrzynie ,ośki ,półośki , itp -od jakich samochodów ) ile może taka
operacja kosztowac i czy znacie kogoś kto się tego podejmie
2 prosze o kontakt stratosa z Panem od Z1 Krzyś - może coś mi ten pan doradzi i się takiego czegoś podejmie
pozdrawiam i za wszelkie informacje dziękuje

Ten kaszelek 1.9 tdi został zrobiony na Węgrzech i najprawdopodobniej przeszczepiono w nim całe przednie zawieszenie, układ napędowy i silnik z VW. Silnik jest centralnie. Nie wiem, czy o to Ci chodzi.

Z tego co slyszalem to ten maluch sie rozlecial

czymś takim to chyba latać mozna......niesamowite

German, pogadaj z ludzmi z tego forum mieszkajacymi w poblizu Ciebie i na pewno ktos pomoze Ci w takiej akcji.
Ja w przyszłości (pewnie w przyszłe wakacje dopiero ) bede wstawial do malca jakies 2.0, najchetniej Ritmo 130 TC lub cos podobnego poprzecznie, albo centralnie jakis inny...

German - odpowiedzialem ci bardzo obszernie na ten temat na maila. Mysle, ze ci to rozswietli nieco obraz.
A co do samego malara to taka informacje otrzymalem od Wegrow na zlocie w Zvoleniu - najpier padla turbina, potem polecial silnik, a na koncu rozjechala sie buda i podobno samochod zostal odstawiony na szrot, bo nieoplacalny byl remont...
Bede staral sie jeszcze potwierdzic ta informacje - zobaczymy z jakim skutkiem.

U mnie w firmie montujemy różne takie wynalazki moglibyśmy się podjąć spokojnie takiej przeróbki ale o kosztach i wszelkie info to pisz na kaza@hoga.pl

Mnie się wydaje, że taka operacja może dość dużo kosztować bo to nie jest jakieś hop siup tylko poważna robota. Trzeba do takiego silnika bardzo solidnie przygotować budę bo taki silnik to potężne obciążenie dla karoserii. Ale to tylko takie moje skromne zdanie .

Pozdrawiam.