MotoNews.pl

LPG głośne wtryskiwacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W nowo założonej sekwencji głośno stukają wtryskiwacze od LPG.
Poza tym po odpaleniu i pracy na benzynie wtryskiwacze lpg też pracują.
Czy tak się zdarza, czy to ewidentne uszkodzenie?

wtryskiwacze nie powinny pracować jak jeździsz na gazie jedz do gazownika to ci naprawi

Cytat:
wtryskiwacze nie powinny pracować jak jeździsz na gazie jedz do gazownika to ci naprawi

Chyba nie zrozumiałeś pytania.
Praca zimnego silnika na benzynie a wtryski LPG pracują, ale tylko przez jakiś czas potem sie wyłączają. Coś jakby wstępna rozgrzewka wtryskiwaczy.

Co do stukania to znalazłem odpowiedź, niektóre typy szczególnie te szybkie o dużym skoku lubią stukać, u mnie głośniej bo są zamontowane na plastikowym kolektorze.

Ja odkąd mam sekwencje to wygląda to tak, że odpalam auto silnik pracuje na benzynie jakiś czas potem nadal jest benzyna, ale już słychać wtryskiwacze od gazu, jak już je słychać to czekam aż elektroniczny wskaźnik ilości gazu w butli zacznie mierzyć poziom, następnie dodaje gazu tak żeby przekroczyło 2500 obrotów i autko jest już na gazie. Nie da się wcześniej przerzucić na gaz dopóki nie będzie mierzyło poziomu gazu na wskaźniku. Zazwyczaj szczególnie w zimę gaz wskakuje mi dopiero gdy wskazówka od temperatury silnika minie niebieskie pole. Przy zamkniętej masce faktycznie słychać trochę te wtryskiwacze, ale to między innymi dlatego, że nie mam tej maty wyciszającej. To tyle ode mnie Pozdrawiam

Wtryskiwacze gazu sa wsciekle głosne wiec to nie swiadczy o ich złej pracy natomiast to ze pracuja razem z wtryskami Pb odrazu po odpaleniu to juz jest anomalia, maja zaczas pracowac kiedy przejdziesz badz automatycznie przejdzie na zasilanie LPG.

pzdr

Dziękuję za pomoc, przycisnę gazownika zobaczę jak się będzie tłumaczył.

Panowie,

Rózne firmy maja rózne patenty i niezawsze to znaczy że coś sie posypalo. Jeżeli dobrze pamietam to Landi renzo stosuje taki patent z rozgrzewaniem trysków zanim samochod osiagnie odpowiednia temp. i zostanie przelaczony na gaz. Silnik chodzi na benzynie a slychać wtryskiwacze gazowe

pozdro

Wniosek - człowiek sie cały czas uczy

Wrócę do tematu, bo może komuś przyda się moje doświadczenie.
Głośna praca wtryskiwaczy LPG ustała po wymienie uszkodzonego czujnika od vanosa.

Wniosek- człowiek się cały czas uczy

U mnie cały czas cykaja? wniosk? mam cos niesprawne?

Napisałem co było u mnie, ale nie mam zamiaru generalizować.
Nie wiem co rozumiesz przez cykanie.
Różnica jest duża, wcześniej przy podniesionej masce słychać było stukanie, pewnie z 10-ciu metrów, teraz cykanie przypomina bardziej lekki szum.
Wcześnij słychać było też wtryskiwacze benzyny, spalanie ok 15-16.
Teraz wtrysków benzyny nie słychać wcale, spalanie LPG 11 + parę kropel benzyny.