Szyba przod

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chlopaki powiedzcie czy jak piznie sie w przednia szybke w aucie to ona peka w mak czy jest np piska ? jak to wyglada ?

Szyba czołowa jest szybą typu VSG czyli laminat, zazwyczaj dwuwarstwowy, ze szkła niehartowanego żeby nie dostać po oczach gradem szkła. Natomiast szyby boczne są szybami pojedynczymi hartowanymi. Szkło hartowane po zbiciu rozsypuje się na drobne kawałki.

czyli sie nei rozsypuje idzie piska czy jak? punktowo jagby uderzyc srubokretem to peknie w tym miejscu czy jak i deliktanie wokolo czy jak bo jestem ciekaw

Cytat:
2008-02-23 22:05:58, mmmmat pisze:
czyli sie nei rozsypuje idzie piska czy jak? punktowo jagby uderzyc srubokretem to peknie w tym miejscu czy jak i deliktanie wokolo czy jak bo jestem ciekaw

przednie się nie rozsypie tylko pójdzie kreska lub kreski a boczne pójdą w mak. Jak chcesz sprawdzić to najlepiej kawałkiem porcelanki nawet takim ze swiecy samochodowej.

Cytat:
2008-02-23 22:39:35, Dawid023 pisze:
przednie się nie rozsypie tylko pójdzie kreska lub kreski a boczne pójdą w mak. Jak chcesz sprawdzić to najlepiej kawałkiem porcelanki nawet takim ze swiecy samochodowej.

Zrobi się pajęczyna. Proporcjonalana do siły uderzenia.

jagbym montowal nowa to wiem ze jest kilka jezel chodzi o odcien jaki najlepszy zielony jest grafitowy?

Przednie chyba są chyba tylko bezbarwne. Jedynie zielonkawo-szmaragdowo-szafirowy kolor wynika z naturalnego koloru szkła - tak samo jakbyś złożył ze sobą kila szyb - taki kolor uzyskasz.