Nasze Car Audio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Naspamowalem troche w temacie "Co dzis poprawilo nam humor", takze tu mozna kontynuowac

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2008-02-29 18:03:16 ]

Spokojnie możesz same tweeterki podłączyć pod wzmacniacz Tamte co podałem mają zwrotnicę więc puszczasz to pod zwrotnicę i jazda hehe. A i jakie masz radio? znaczy ile par wyjść na wzmacniacz?

Cytat:
2008-02-29 18:34:44, davidos88 pisze:
Spokojnie możesz same tweeterki podłączyć pod wzmacniacz Tamte co podałem mają zwrotnicę więc puszczasz to pod zwrotnicę i jazda hehe. A i jakie masz radio? znaczy ile par wyjść na wzmacniacz?

jedna para , a radio kupilem dawno temu niskobudzetowe, kupilem bo zajelo pierwsze miejsce w testach GT alpine 9846

Kurde z jedną parą to nie zaszalejesz bo trzeba byłoby rozgałęziacz kupić, a kolega też miał ten problem i powiem że po takim zabiegu to trochę inaczej brzmi muzyka...

Cytat:
2008-03-03 17:07:23, davidos88 pisze:
Kurde z jedną parą to nie zaszalejesz bo trzeba byłoby rozgałęziacz kupić, a kolega też miał ten problem i powiem że po takim zabiegu to trochę inaczej brzmi muzyka...

Postanowilem na razie zmniejszyc bas, co by przod slyszec bardziej

Mysle ze raczej nie ma co zmieniac, jedyny lek to wjazd nowego zestawu odseparowanego na przod i radia

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2008-03-03 19:12:58 ]

A moje car audio padło chyba.Muszę szukać czegoś drugiego.

A u nas kaseciak Sony i 4 standardowe głośniki Daewoo.

oryginalny , beznadziejny radioodtwarzacz cd philipsa firmowany pod nazwa peugeot , jak dostane panel przejsciowke pod zwykle radio to zmienie na cos co gra a nie wydaje dzwieki zblizone do muzyki

U mnie wszystko zostaję wymienione... Miało być wcześniej, ale to samochód się popsuję to tamto i kaski nie było za bardzo na przyjemności :/ Głośniki na przód już kupiłem (chyba w co poprawiło mi humor zapodawałem linka), subwoofer od pół roku czeka w pokoju na zamontowanie, a teraz poluję na wzmacniacze. Aktualnie szukam jakiejś czterokanałówki, niestety raczej używanej bo do 600plnów nic nowego nie kupię co by moje oczekiwania spełniło. Myślę że jakiś Audio System albo U-Dimension zagości A na końcu wzmacniacz do suba (prawdopodobnie carpower 1/1000) Myślę że do końca sierpnia wszystko zostanie skończone a potem już będę miał spokój chociaż na dwa lata

a u mnie fabryka

A davidek trochę zajęty i czas w domu to żadko znajduję więc w wątku o fotce się nie wypowiem a w tym muszę z bólem przyznać że moje konto uszczupleniu uległo z bliżej nie ważnych względów i musiałem pójść w używki

Ja mam Car300 i fabryczne głośniki z przodu i z tyłu w Corsie

napisałbym co mam w Fiacie ale go właśnie sprzedałem

pozdr

A więc
Radio: Tylko to pozostało stare, ale nie długo JVC KD LH-401
Przód: 2 x AIV (Rainbow) SLX 165 de luxe
Sub: Carpower Sonic 15 (skrzynia BR 100L)
Wzmacniacze: Xetec Vector V-200.4 oraz Helix Dark Blue 1000.1
Okablowanie: Sygnałówki Dietz, zasilający 50mm Dietz a głośnikowe nie pamiętam

Oczywiście wygłuszenie drzwi i bagażnika było nieuniknione

Wrażenia po założeniu: Jest dobrze ale myślę że może być i pewnie będzie lepiej

Ja zaczynam od radyjka-niektórzy się śmieją,że"w tym wieku?" Lubię czyste brzmienie.

A ja najpierw to sobie auto kupie

Cytat:
2008-08-29 08:34:37, storm pisze:
A ja najpierw to sobie auto kupie

Można zacząć od radjyka...

KLIK

Sobie zobaczyłem że brat wątek założył na forum o CA i pomyślałem że wrzucę żebyście zobaczyli co i jak Dużo jest też tam komentarzy ale ja to zrobiłem dla siebie i jako tako zadowolony jestem i ło to chozi

W grudniu kupiłem radioodtwarzacz DVD Pioneer`a bez wbudowanego ekranu , zamontowałem w aucie , dokupiłem ekran i niestety lezy do tej pory nie zamontowany . Nie ma czasu zamontowac poprostu .

Ok panoczki i co teraz ? Czy te glosniki w podszybiu sa na jakiejs zwrotnicy oryginalnie ?
Czy musze kupic zwrotnice wraz z jakimis lepszymi wysokotonowcami, i czy koniecznie tweeter , czy jakas 10`teczka ?

Zasilac ma to Alpine cde 9846 + BP Gta4 Special ( sub juz na nim myka chyba zmostkowany ale sie nie znam ).

Aha i jaka bedzie roznica jak wsadze glosniki w mdf bez robienia drzwi, warto ?

I prosze o tanie propozycje

Aha i prosze linke, bo nie moge znalesc gdyz nie wiem jak sie to nazywa do takiego rozgaleziacza co sie wpina do radia, zeby z dwoch wyjsc sygnalowych byly 4.
I czy to naprawde zepsuje jakosc muzy ?

P.S wiem ze juz mi troche davidos wyjasniales, ale nie moge znalesc tamtego tematu

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2008-09-19 12:37:54 ]

[ wiadomość edytowana przez: CzapCzap dnia 2008-09-19 12:38:56 ]

A moze poprostu ominac wzmaka. Pojda mi te helixy i jakies tweetery pod samym radiem ?