MotoNews.pl

Elektryczna regulacja lusterek - nie działa góra/dół

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z elektrycznymi lustereczkami, mianowicie czasami (a właściwie prawie zawsze) nie działa regulacja góra/dół, regulacja lewo/prawo i podgrzewanie działa zawsze i bezproblemowo. Jak sądzicie, czy to jakiś problem z instalacją, czy w tym pokrętle od regulacji coś szwankuje? Czasem regulacja działa, także wygląda to tak, jakby coś nie stykało, tylko co

mam ten sam problem.jutro bede pare rzeczy robil przy aucie to jak starczy czasu pogrzebie przy tym.dam znac jakie wyniki

Tak dla pewności zapytam, bo nie wiem jak jest w innych rocznikach niż mój, jeśli to oczywiste to możecie mnie zbesztać u mnie regulacja góra - dół działa na wciśniętym manipulatorku a bez wciskania tylko lewo prawo. We wszystkich tak jest?
Pozdrawiam.

Cytat:
2008-03-02 00:38:56, adminek83 pisze:
Tak dla pewności zapytam, bo nie wiem jak jest w innych rocznikach niż mój, jeśli to oczywiste to możecie mnie zbesztać u mnie regulacja góra - dół działa na wciśniętym manipulatorku a bez wciskania tylko lewo prawo. We wszystkich tak jest? Pozdrawiam.

U mnie to nie ma znaczenia, lewo/prawo działa gdy jest wciśnięty i nie jest wciśnięty, a góra/dół tak samo, z tym, że działa nieczęsto...

Proponuje rozebrać yojstika i przemyć styki miałem taki sam problem po przemyciu objawy znikneły.

Cytat:
2008-03-02 11:10:35, zeberko pisze:
Proponuje rozebrać yojstika i przemyć styki miałem taki sam problem po przemyciu objawy znikneły.

albo wyjac i popsikac np WD 40 i poruszac nim czynnosc powotrzyc kilkakrotnie zmontowac i powinno byc SI

gdyby nie było SI krysti612 ma taki joystick na sprzedaż

Cytat:
2008-03-02 11:10:35, zeberko pisze:

dziala jak nowka

Adminek83 : A na to nie wpadlem a mozna wcisnac joystick.hehe musze sprobowac

A to sie wciska? Hmm.
Ci co psikaja wude40 moga juz szukac nowych joysticków.

Z tym wciskaniem to nie żart joystik wciśnięty działa tylko góra-dół a nie naciskany lewo-prawo - nie sprawia wrażenia popsutego. Może wersja limitowana

Gratuluję sukcesu

chyba nakręcę o tym film...

[ wiadomość edytowana przez: adminek83 dnia 2008-03-04 00:52:42 ]

U mnie wciśnięty działa lewo/prawo też, więc kolego prędzej masz coś zrypane w swoim joysticku, a nie limitowaną wersje...

U mnie nie działa regulacja prawego lusterka natomiast lewe śmiga dobrze. Mówicie że WD 40 pomoże?