MotoNews.pl

Kierownica MONZA. Naprawa.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Nabyłem dziś w cenie złomu kierownice "MONZA Sport 325" z nabą
jednak stan plastików jest w opłakanym stanie. I teraz pytania:
Jak przywrócić je do stanu świetności???
Czy w ogóle da sie to zrobić??
I w jaki sposób firma Monza związana jest ze sportem??

[ wiadomość edytowana przez: Piotrek42gv dnia 2008-03-07 00:29:10 ]

Ziomuś...
Kiero ładne, można go doprowadzić do niezłego stanu... tylko nie wiem czy odpowiednio uparty jesteś???

1. Lakier z niej weź obedrzyj i ją wypoleruj na lusterko
2. obszyj skórą seryjną skaję - jak chcesz wydać jakieś 50-100 PLN - na giełdzie na elizówce są tacy kolesie co to zrobią (kierownice ładnie robią - czarna skóra - czerwony nylon etc. ogólnie znają się na rzeczy)
3. bez nakładki maskującej śruby moim skromnym zdaniem wygląda ładniej - więc jeden plastyk już odpada z robienia
4. klakson nie wygląda tak tragicznie - wiec jak po czyszczeniu będzie brzydki to się odezwij wyślę ojcu do Krosna - tam w hucie szkła mogą to zalaminować - będzie ładnie wyglądać - kolor matowy
5. Nabę bym przetoczył jak jest co toczyć - czyli jak utlenianie aluminium nie zrobiło już swojego, jak nie to nabę można dokupić... aledrogo... forum...
6. Kierownica ładna ja bym na Twoim miejscu podjął próbę jej odnowienia - a co do firmy monza to zajrzyj do googli

Co do naby to ona od strony aluminium jest ok tylko ten plastik sie zdematerializował i nie bardzo mam koncepcje jak przywrócić mu życie. Miałem pomysł żeby zdobyć takie gumowe osłony na siłowniki albo amortyzatory nie wiem jak to sie fachowo nazywa i zakryć ten plastik.
A ile kosztowało by zrobienie tego klaksonu???? W zasadzie jego stan jest zadowalający ale pytam z ciekawości.
A co do obszycia po proszę ojca. Kiedyś obszył kiere i nawet to wyglądało a jak spier... to oddam do fachowców
Dokładnie wygląda to tak:

plastyk wyp***ol i załóż gumę taką śmichną harmonijke i będzie gitara.

Krakson nic by nie kosztował w ramach "wymiany RWPG ziemi lubelskiej" haha - trzeba se jakoś radzić i pomagać. Pochwal się czym tam jeździsz w wątku z naszymi samochodami no i oczywiście polecam wątek z motoryzacyjnym życiem lubelina, masz tam info o spotach, minimaxach i innych akcjach...

Nie bardzo mam sie czym pochwalić
Ale w skrócie Biały Fiat 126p z wielką dziurą w progu rozebrany i czeka na swoją kolej u zaprzyjaźnionego blacharza lakiernika
Jak prace ruszą pełną para to będzie też nowy wątek a jak sie skończą to do zobaczenia na jakiejś imprezie

a może dasz sie namowic na sprzedz kiery??

Raczej zostawiam ją dla siebie ale wiesz co wybieram sie na poszukiwania jak znajdę coś ciekawego to dam znać