Pękłem z zazdrości

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj jadę sobie po Wawie ul Grochowską i nagle widzę stoi na chodniku omesia? nie omesia?, walę po heblach, pisk, wskakuję na chodnik i lecę oglądać.
Stoi CADILLAC CATERA, złota, wnętrze mało nie zamdlałem, niby amerykan, ale naprawdę w dobrym guście, zabawek lepiej nie mowić. Za chwilę podszedł właściciel, facet po 60-tce, ja mowię że ja chory na omegozę, LOB, itd, facet odetchnął, bo myślał, że może chcę mu kuku zrobić, podniósł machę, żałowałem, że nie mam aparatu, i teraz koledzy po prostu jeśli sie przesiądę, to będę szukał CADILLACA !!!!!!!!, jak mi się uda i przyprowadzę na zlot, myślę, że mi wybaczycie, że nie będzie napisu OMEGA.
Janusz

Januszku pozadzrościć! A nie zapytałeś czy ten pan często na Grochowskiej? Może zrobimy nalot z aparatami.

Jaki sliniczek tam był? Pewnie pojemność mojej wanny miał.

Pan był mało zorientowany, ale silnik wyglądał jak w BMW, zabudowany, i napis miał 4,2, więc nieduży

ile???? 4.2???????????????????? ja kcem takego motora

Janusz trzeba było gościa skuć w kajdany i odprowdzić w ustronne miejsce i kazać czekać aż wrócisz z aparatem. Ja pindole też bym chciał to zobaczyć !!!!!!!!

Zapewne coś w ten deseń...Hm???Motororek faktycznie imponująco wygląda.Ale to chyba nie 4.2 literka?????

Link >>>>>>
Cad Cat

A tutaj stronka cadillaka >>>>

http://www.cadillac.com/cadillacjsp/modellibrary/catera/cateradet_2000.html

Z tego co wyczytałem to cyt.
"Produkowany od 1994 roku w niemieckich zakładach Opla w Russelsheim “mały" CadiIIac Catera. latem 1999 roku poddany został modernizacji. W obecnej postaci Catera stanowi luksusową odmianę Omegi MV6. Od swego pierwowzoru odróżnia się innym wystrojem nadwozia oraz urządzeniem wnętrza, które odpowiada wymaganiom amerykańskich nabywców"

Hihihihi.. I znowu nasza omega

Pozdrowienia
Bast

Jesli tam bylo silnik 4,2 (270/280? koni )to audi robi takiego potwora.
I teraz sie chyba nie dziwicie, ze chory jestem na taki silnik.
Wrzucasz 1 gaz do dechy i potem cyk na 6 i jedziesz, to jest to.

nie ma nie było i już nie bedzie cadillaca catery z silnikiem 4.2 ( przynajmniej SERYJNIE ) - MV6 tam pchali ONLY ( a może było to V8 ?????????!!!!!!! )

PS. ja tu gościnnie dossałem sie do kompa na parę chwil [ pomiedxzy jednym a drugim kęsem malin z grilla ])

z tego co pamiętam to tylko MV6 3.0
i V8 5.7 . Oba te motory dostępne w omesi - wedle katalogu
V8 duży motor ale stara technika- coś kole 280 rumaków ale z tego co pamiętam spory momencik rpm-owy
Jeśli się mylę to nie bluzgajcie na mnie bo pamięć bywa zawodna
pozdro

odliczam czas do LOB

Cytat:
2003-07-21 11:40:52, dARTi pisze:
z tego co pamiętam to tylko MV6 3.0
i V8 5.7 . Oba te motory dostępne w omesi - wedle katalogu
V8 duży motor ale stara technika- coś kole 280 rumaków ale z tego co pamiętam spory momencik rpm-owy
Jeśli się mylę to nie bluzgajcie na mnie bo pamięć bywa zawodna
pozdro

odliczam czas do LOB

A czy wiecie że omsia fabrycznie wrzuca modyfikowaną corvette do nowych autek Gały mi wyszły jak to ptzrczytałem w katalogu

Z tego co slyszalem byly plany przeszczepu silnika z jakiegos hamerykana ( Corvette ) do Omegi. Ale w zbyt malej komorze silnik sie strasznie przegrzewal i zaniechano chyba tego.

Cytat:
2003-08-03 00:22:02, Dramar pisze:
Z tego co slyszalem byly plany przeszczepu silnika z jakiegos hamerykana ( Corvette ) do Omegi. Ale w zbyt malej komorze silnik sie strasznie przegrzewal i zaniechano chyba tego.

no tak ale była w katalogu,napisali że to ku zadowoleniu snobów i zwolenników dobrego zapychania

eee.. Oma to nie auta dla snoba. Jeszcze nie widzialem w Omie goscia w kapelusiku jakich nagminnie widuje sie w Mercedesach...

Co do "zapychania" to bym nie pogardzil takim silniczkiem

tak ptwierdzam. krótko była omega c w ofercie z silnikiem 5,7 V8 od CORVETTE!!!.
jak to musiało MRUUUUCZEĆ

Cytat:
2003-08-03 00:52:20, Dramar pisze:
eee.. Oma to nie auta dla snoba. Jeszcze nie widzialem w Omie goscia w kapelusiku jakich nagminnie widuje sie w Mercedesach...

Co do "zapychania" to bym nie pogardzil takim silniczkiem

ok.masz racje.mam pytanko.co oznacza komunikat któty mi dzisiaj wywaliło na kompie.......low beam fluid vision. żarówki są ok,a tp świeci i wk...jeśli możesz to heeelp

To od ksenonow chyba komunikat. Nie mam pojecia co to. Mam soczewki.

Cytat:
2003-08-03 01:01:02, Dramar pisze:
To od ksenonow chyba komunikat. Nie mam pojecia co to. Mam soczewki.

hmm.może faktycznie bo kiedyś się ruszały po włączeniu a dzisiaj mi migali jak jechałem.....pewnie oślepiam biedaczków pozdrawiam i dobranoc