Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-09 18:18:27 Cena to chyba... 9400! auto ma przecież 14 lat! I klimy nie ma ![]() |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2008-03-09 18:22:58 Swietny samochod, ale piotr'ek ma racje.
Za 14 latka obojetnie co to by nie bylo mieszkania nie splacisz ![]() I 30 kilobajtowy opis doskonalosci tez niewiele w tym wypadku pomoze - mozesz go jednak uszczuplic o jedno zero w pewnym wrazliwym miejscu to sprzedasz, a nie bedziesz probowal szukac losia. |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2008-03-09 18:46:11 Witam!!
Tego się spodziewałem. Większość patrzy tylko na rocznik i cenę. Do tego samochodu to musi być amator mercedesa, który wie jak ciężko o egzemplarz w takim stanie... ![]() ![]() 3 Miesiące temu sprzedałem MB 190 2.0D z 93r. na dodatek biały za 13500zł - poszedł bez problemu. Gwarantuję, że do 10 kobli nie kupicie porządnego W124. Wierzcie mi, bo sie trochę naoglądałem tych aut. Na zdjęciach i w opisach wszystko pięknie a tak naprawdę to wszystko zajeżdzone graty niewiadomo z ilu poskładane z przebiegami 700-800tys. ![]() Jeżeli komuś zależy na młodym aucie(co wcale nie znaczy bardziej bezproblemowy niż stary Mercedes), na dodatek z klimą nabitą już R134 a nie R12 to nic nie poradzę... Sam za niego dałem ponad 17 kobli ![]() Górna półka cen 124(już e klasy) w dieslu to: 1 2 3 To tylko 3 przykłady a jak sami sprawdzicie to droższe też są i nie są to tylko pojedyńcze sztuki... ![]() Proponuję również sprawdzić na niemieckich stronach ceny tych aut z prywatnych rąk ![]() Pozdrawiam |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2008-03-09 19:20:21
Każdy normalny człowiek przy ściąganiu głowicy zrobiłby to samo. Jabyś czytał dobrze to byś wiedział, że głowica była ściągana bo się świece ukręciły przy odkręcaniu co się zdarza w tych silnikach ![]() Spójrz na allegro to zobaczysz, że troche więcej jest tych niepoprawnych optymistów... Gość od którego kupowałem samochód(sąsiad zresztą, zjeździłem całą Polskę a kupiłem auto od sąsiada) ![]() ![]() ![]() Popatrz! jakiś idiota z niego skoro za 20tys. już może kupić a on tak przepłacił... Tylko, że on akurat od początku jeździ Mercedesami i wie za co się płaci ![]() Jeśli chodzi o ceny Mercedesów, to podobna sprawa jest jeśli chodzi o zadbane BMW. Ceny tego samego rocznika nie raz są dwukrotnie wyższe pomiędzy trupami i zadbanymi egdzemplarzami ![]() |
![]() Gacolot Klubowy Weteran Daewoo Rezzo 2.0 16V ... Warszawa | 2008-03-09 19:29:21 No to jeśli, jak sam napisałeś, nie musisz go sprzedać za wszelką cenę, to może gdzieś, kiedyś, za parę miesięcy, może lat, trafi się jakiś fan męczydresów, który będzie miał ciut zbyt dużo PLN-ów i kupi go od Ciebie. Powodzenia przy sprzedaży.
A co do ceny to też uważam, że przegiąłeś. No chyba, że to tylko taka cena wywoławcza i masz zamiar sporo z niej zjechać, bo inaczej nie wróżę rychłego spłacenia kredytu, niestety. |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2008-03-09 19:45:20
Witam!! Tak jak napisałeś najwyżej go zostawię, bo cały czas się jeszcze waham, czy tak wyrychtowane auto sprzedać ![]() Tym bardziej, po tym co widziałem jeżdżąc za W124 po Polsce to naprawde mam wątpliwości. Pozdrawiam ![]() |
![]() Kula69 Klubowy Weteran BMW 530d Warszawa Ursynów | 2008-03-09 20:41:25 ostatnio słyszałem o bumie na tego typu merole z 91r wahają się w okolicach 14kzł sorry mój znajomy szpszedał okulara 2,2 w dizlu za 16-18koła ok 340kkm ok niech ma i 500 ale juz okular szczerze powiem to za prawie 20kzł mozna szukać e39 |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-09 21:52:54
Nie opłaca Ci się go sprzedawać! A klimy oczywiście nie masz... wot mercedes ![]() [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-03-09 21:53:26 ] |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2008-03-09 22:08:34
Masz rację! Napewno mi się nie opłaca, ale wolę mieć szybciej spłacone mieszkanie, które wtedy dopiero można sprzedać niż się wozić... ![]() ![]() No ale jak mam za dużo stracić, to mogę ten rok jeszcze poczekać czy dwa ![]() Wolę mieć własny domek i grata na placu, niż Mercedesa pod blokiem ![]() Nie należę do ludzi, którzy próbują innym lub sobie coś udowodnić przez posiadanie np. super auta... ![]() Jesli chodzi o klimę, to w starych Mercedesach jest problem z nią bo jest nabita czynnikiem R12, który w Polsce jest zabroniony i trzeba kombinować... ![]() Pozdrawiam ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-09 22:22:45
Rozumiem, że mieszkanie idzie na handel i potrzebujesz kilku tys zł. Sprzedawaj! W innej sytuacji, jeśli do końca spłacania kredytu zostało Ci 25 lat daj sobie spokój. Masz, jak sam piszesz dobrego i eleganckiego dupowoza i nim jeździj... I nie porównój MB do plastikowego kadetta pamiętającego Ericha Honeckera.
Maryśka też jest zabroniona... i co z tego ![]() |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2008-03-09 22:31:10 No niestety nie ma klimy a przy tym kolorze auta to będzie latem ciekło po jajach... ![]() ![]() Moim zdaniem nie ma nic lepszego jeśli chodzi o wyposażenie w aucie niż klimatyzacja ![]() Pozdrawiam PS. Kredytu jeszcze zostało 3 lata a Kadetta dostałem za darmo od wujka, który nim jeździł(tzn. nie jeździł ![]() ![]() Jakbym go sprzedał, albo na złom oddał to by się chyba w grobie przewrócił ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-03-09 22:50:58
A kiedy Ty go kupiłeś, że Tobie jajca się nie zagotowały?
No jak z 3 lat zrobi się 1 rok to sprzedawaj... zresztą po co go kupiłeś? I to bez klimy? Auta bez klimy były jeszcze fajne... na początku wieku XXI. |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-03-09 22:56:23
Dla ścisłości - mieszkanie w kredycie też można sprzedać bez najmniejszego problemu. ![]() |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2008-03-09 23:08:19 No kupiłem go w listopadzie 2007 także tym bardziej będę w plecy jak go sprzedam.
Sytuacja z mieszkaniem tak nagle wyniknęła... ![]() Kupiłem go bo szukałem 124 ponad rok. Chciałem 300D najlepiej z klimą, ale w ciągu roku nic mądrego nie widziałem ![]() ![]() Najtańszy jaki oglądałem kosztował 14tys zł, także nie przebierałem w "okazjach"... ![]() Czym większy wypas i silnik tym auta były bardziej sfatygowane... ![]() Kupić zadbaną Vectrę czy Lagunę z klimą jest stosunkowo łatwo, ale starego Merca(jeszcze w dieslu) to trzeba się naprawdę naszukać. Znawcy tej marki, też mi się każą w głowę klupnąć jak widzą co w końcu znalazłem, wyszykowałem a teraz chce sprzedać. BAA!! Nawet żona jest przeciwna ![]() PS. Nawet nie zdajesz sobie z sprawy ile aut eliminowałem po pierwszym mailu, kiedy się okazywało, że nr VIN jest z zupełnie innego auta ![]() ![]() ![]() Kolejne były eliminowane przy oględzinach gdy w ruch szedł miernik lakieru... ![]() |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2008-03-09 23:10:11
Pracuję w banku, także wiem coś na ten temat ![]() PS. Korzystniej i łatwiej sprzedać "czyste" mieszkanie ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2008-03-09 23:26:06
Ja pracowałem... ![]()
W W-wie nie ma najmniejszego problemu ze sprzedażą "nie_czystego" mieszkania - kwestia paru papierków więcej. Dlaczego miałoby być mniej korzystnie? ![]() |
Pepton Gość w Klubie Lexus LS460 & Lexus ... Ruda Śląska | 2008-03-09 23:57:53
Dużo potencjalnych klientów nie wiedzieć dlaczego na "dzień dobry" unikają takich ofert. Znajomy prowadzi biuro nieruchomości i sam mi radził, żeby spłacić i dopiero sprzedać ![]() Zazwyczaj oferty z hipoteką są tańsze od pozostałych, gdyż sprzedającemu szczególnie zależy na sprzedaży, często dlatego, że nie mają z czego spłacać kredytu ![]() Pozdrawiam ![]() |