MotoNews.pl

Jak to sie fachowo nazywa ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak sie to fachowo nazywa (z gwintem )??

[ wiadomość edytowana przez: sebcyc dnia 2008-03-09 23:45:24 ]

wyglada jak treblinka do kombajnu. cwierćcalowa

Unibal rod end

dokładnie to na 100 % jest treblinka do kombajnu

Cytat:
2008-03-09 23:53:10, MAD_DOGG pisze:
Unibal rod end

wielkie dzięki

Ze 3 PW poszły , ale ogólnie jest to Rod End Bearing, czyli Łożysko Przegubowe.

jak bys kupowal unibale to z oslonkami bo inaczej lubia lapac luzy.

a czy ktoś sie orientuje gdzie można to w Polsce kopić ???

W Maszynohurcie ponoć rzucili ostatnio.

no właśnie w centrali Maszynohurtu nie mieli od dawna...

Czasem nazywaja to tez Rose Joint, SKF ma w katalogu sporo takich wiec chyba firmy od lozysk powinny sprowadzic.

nie lubię poniedziałków

Nie uzywaj nazwy unibol bo nikt nie kapuje o co chodzi. Czesto dziala nazwa "końcówka cięgła" albo "łożysko wachliwe" . kupisz to w praktycznie kazdym dobrym sklepie z łożyskami. Polecam produkty Iskry ale mam tez jakies niemieckie i juz jezdze na tym z 3 lata i nie maja luzów. trzeba je czasami posmarować, np litowym smarem a najpierw wyczyscic np brake cleenerem. dobrze jest dostac wersje z kalamitkami do smarowania, ulatwia to serwis i smar dotrze do srodka. sa wersje z uszczeliaczami(nie chodzi mi o te fajne gumki bo z tego co wiem to u nas sa ciezko dostepne takie gumy).
Do wachaczy minimum 12mm i najlepiej na drobnym gwincie. ja w przednich uzywam 16mm i sa nie do zajeżdzenia, minusem jest wyraznie wyzsza cena(okolo 70-100zl szt). warto przy takich patentach wzmocnic punkty mocowania do nadwozia oraz uzyc grubszych srub(takich pasujacych do wewnatrz unibolka)

sklepy gdzie można kupić uniballe (główka cięgna )

[ wiadomość edytowana przez: sebcyc dnia 2008-07-29 17:34:13 ]

a tak jezlei można wiedzieć todo czego to można użyć?? bo troche mis ie kojaży to z końcowkami drążków ale nazwa UNIBAll pierwszy raz słysze??

www.google.pl też pierwszy raz słyszysz? polecam wypróbowac

blady widać życzliwy i przyjemny jak bolec drewniany w du88e, ni mozna poprostu powiedzieć, bo pod hasłem uniball znalazło wiele haseł nie wierzysz mozę sam zobaczysz

czwarta pozycja od gory na google.pl - wystarczy skojarzyc ze raczej lekarstwo to to nie jest i mozna znalezc do czego sie stosuje

to smao znalazłem ale szcze ze mwiac nie chciało mis ie czytać całego regulaminu Ngrupowych aut, ale jsuh przeczytąłem wiec dzieki

a na cholere ci czytac caly notabene Zał. J?
Pisze jak byk na stronie ktora sie otwiera:
„Silentbloki mogą być zastąpione przegubami typu Uniball, ale tylko pod warunkiem, że amortyzator nie pełni funkcji elementu ustalającego.”
Ciezko sie domyslec co to takiego?